Lauta Army Fight Club спечели Първа лига на ГФЛ, два кръга преди края

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
16:50 / 19.11.2012
5995
Приключи 28-я кръг в Първа лига на Градска Футболна Лига,а с неговия край стана ясно, че два кръга преди края на шампионата "Lauta Army Fight Club" е крайният победител в състезанието. Това стана възможно след като преди да се изиграят 29-ят и 30-ят кръг от надпреварата, черно-белите са на 7 точки от преследвача "Бонели". Те от своя страна са категорично на второ място, след като водят с 10 точки на третият за момента "Мас Гранде".

Футболистите на "Lauta Army Fight Club" си завоюваха мястото във Висшата лига през сезон 2013, след като до момента са спечелили 24 победи, един равен и са допуснали само 3 поражения. Последната победа те записаха в събота, когато се наложиха с 4:2 над отбора на "ГАРАТА" АФК. Директна промоция за елита спечели и тимът на "Бонели", финиширайки втори.

Интригата в Първа лига започва да е жива в борбата за следващите три позиции в крайното класиране. Местата от 3-то до 5-то осигуряват участие до баражи за влизане във Висшата лига на ГФЛ, сезон 2013. Цели пет отбора ще се дебнат до последно за скъпоценните три позиции. За сега с най-добри шансове е тимът на "Мас Гранде", които заемат третата позиция във временното класиране с 56 точки. След загубата през седмицата от директния съперник "Bohemians", почти сигурното трето място за зелените започна застрашително да се разклаща. Бохемите са на само три точки и всяка грешна стъпка от страна на "Мас Гранде" може да бъде наказана. Още по напечено става за петото място, за което три отбора са се наредили в рамките на 1 точка. "ЕЛМА ТАКСИ" (50), "ГАТАТА" АФК (50) и АФК "Невидима заплаха" са основните конкуренти за последната позиция, даваща право на бараж за влизане в елита. При щастливо стечение на обстоятелствата и загуби на "Мас Гранде" и "Bohemians", ситуацията в групата така ще се заплете, че интригата ще се усеща до последния мач в групата.

Все още е жива и борбата за голмайсторския приз в Първа лига. Костадин Братанов (Bohemians) води на пръв поглед убедително с 58 попадения, следван от Никола Данчев (Бонели) с 49, а трети в надпреварата е Георги Здравков (Lauta Army Fight Club) с 44. Все пак преследвачите имат психологическо предимство, че техните отбори вече приключиха с преследване на задължителни победи и сега ще могат да се съсредоточат в това, да помогнат на техния представител да се пребори и за тази титла.

Финалът на шампионата в Първа лига ще бъде на 1 декември с изиграването на мачовете на двата лидера - "Бонели" и "Lauta Army Fight Club". Веднага след края на мачовете ще се проведе награждаването на отборите заели първите три места, както и победителя в голмайсторската класация.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 11


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).