АКС "Тракия“ отлага държавното първенство по спортна стрелба

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:59 / 18.01.2013
1456
АКС "Тракия" (Пд) отлага за по-късна дата държавното лично-отборно първенство по спортна стрелба с пневматично оръжие за всички възрастови групи в Пловдив, на което бе домакин. Причината за това решение е отказът на 14-те клуба от участие заради безпаричие и спряното финансиране на Българската федерация по спортна стрелба. Ръководството на пловдивския стрелкови клуб прецени, че ако се проведе шампионатът, отказалите се клубове ще бъдат ощетени. Освен това, няма да има равнопоставеност на клубовете и ще бъдат облагодетелствани тези, които са в близост до Пловдив и ще участват.

Надпреварата под тепетата трябваше да се проведе от утре до 25 януари в новата зала по спортна стрелба - в двора на СОУ "Братя Миладинови" и да събере почти всички най-добри стрелци на България в момента.

Както е известно обаче онзи ден 14 български клуба излязоха с официална декларация, в която отказаха участие в националиното първенство. Становището им бе изпратено писмено до медиите и в него се уточнява, че причината за решението на отборите е спряното финансиране на Българската федерация по спортна стрелба от страна на Министерството на физическото възпитание и спорта.

Декларацията бе подписана собственоръчно от представители на 14 клуба от цялата страна. Лошото финансово състояние на клубовете, както и неподходящите метеорологични условия, са посочени като допълнителни мотиви за отказа от участие, а клубовете очакват решаване на проблема.

При така създалата се ситуация, ръководството на АКС "Тракия" (Пд) счете за безсмилено при тези условия да провежда държавното първенство и да харчи и без това мизерните финансови средства, с които разполага от спонсори.

Вместо национален шампионат, АКС "Тракия" ще организира от утре открит национален турнир, в който може да участва всеки състезател, но индивидуално. В този надпревара ще се пуснат всички 85 състезатели, с които тракийци смятаха да участват в държавното първенство. Пловдивските стрелци ще имат пълен брой състезатели във всички възрастови групи и почти във всяка дисциплина на двете оръжия - на пушка и на пистолет.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).