Колоездачите на "Цар Симеон 1898" въртят по 150 км на ден

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
14:33 / 10.02.2013
1814
Между 130 и 150 километра на ден въртят колоездачите на "Цар Симеон 1898" по време на предсезонната си зимна подготовка, съобщиха от ръководството на пловдивския велоклуб. Всички състезатели в отбора са здрави и тренират на пълни обороти.

По време на подготовката младите надежди Любомир Николов, Нако Георгиев, Селяхтин Шакир и Димо Тафров не се дават на батковците от представителния мъжки отбор - Пламен Димов и Светослав Недев. Младоците се стремят ежедневно да се доказват пред главния треньор Петър Павлов, като продължават упорито да търсят място сред титулярите в мъжкия тим за новия спортно-състезателен сезон.

Когато пътищата са заледени състезателите на на "Цар Симеон 1898" се качват на специални велотренажори на клубната база на строителен консорциум "Свети Георги" . В останалото време те са навън, въпреки минусовите температури.

От състава тези дни отсъства единствено Борислав Иванов, който се подготвя по специална индивидуална програма в София.

С отбора не тренира пистовият национал Дамян Филипов, който наскоро се завърна от Малта и все още обмисля бъдещето си. Николай Бояджиев пък е помолил ръководството да не тренира активно известно време, заради личен мотив.
Както и известно "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на юношеския национал Момчил Робов и няма да разчита на него през новия спортно-състезателен сезон. 19-годишният бегач бе привлечен в "царския" тим малко преди 62-рата Международна колоездачна обиколка на България, но договорът му не бе продължен. След направен анализ на изминалия сезон, сега клубното ръководство прецени да не ангажира отново Момчил, а на негово място в представителния мъжки отбор да бъдат привлечени две млади момчета от школата.

"Момчетата са сериозни, тренират упорито и няма време за отпускане. Началото на сезона вече чука на вратата. Доволен съм от хода на подготовката", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).