Корейски демонстративен отбор по Таекуондо - с феноменално шоу в България

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:19 / 14.02.2013
2084
На 19 февруари от 19.30 часа публиката в зала Христо Ботев в Студентски град ще стане свидетел на впечатляващо Таекуондо шоу. Демонстрацията, организирана от Българска Федерация по Олимпийско Таекуондо - WTF със съдействието на Корейското посолство в България, е част от тазгодишното турне на корейския демонстративен отбор по Таекуондо на Kukkiwon в повече от десет държави.

Гостуването на корейците в страната ни идва след първата европейска титла на българин по Олимпийско Таекуондо. Миналата година Владимир Далаклиев, стана европейски шампион по Олимпийско Таекуондо - WTF за младежи и това го направи най-успешния български състезател в този спорт.

Основни действащи лица в атрактивното събитие са 20 от 90-те най-добри таекуондисти в цял свят. Корейските бойци идват в България, за да зарадват практикуващите и почитателите на този спорт у нас, а демонстрацията е с вход - свободен. Сред запазените марки на корейския отбор са: атрактивното чупене на дъски, невероятни акробатични бойни умения, красиви и ефикасни техники с крака и зрелищен сценичен бой. Тема на представленията в България е Същността на Таекуондо - душата, легендата и мечтата.

Демонстративният отбор по Таекуондо е основан през 1974 година и представлява не само идеално смазана спортна организация, но и перфектно средство за дипломатически и културни връзки на република Корея с останалите държави.
Впечатляващата демонстрация освен в София, ще се състои и в гр. Пловдив на 21 февруари в многофункционалната зала на Пловдивския Университет "Паисий Хилендарски" от 18.30 ч.

Събитията са отворени за широката публика.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).