Ботев падна от Берое с 1:3

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:54 / 29.03.2008
9983
Ботев Пд загуби гостуването си на Берое с 1:3 днес. Близо 8000 зрители наблюдаваха мача от 21-я кръг на "А" футболната ни група.

В началото на мача домакините наложиха натиск и успяха да направят няколко добри атаки в първите минути на двубоя. Бившето "канарче" и легенда на Ботев Костадин Видолов поведе една от атаките, след което топката попадна у Марсел Еламе, но бързо бе изчистена от бранител на пловдивчани.

Мауро Алегре направи индивидуален пробив в 10 минута, при който успя да мине през отбраната на Берое и навлезе дълбовко в наказателно тполе на домакините, но бе блокиран в последния момент.

Минути по-късно Дормушали Саидходжа отправи силен удар към вратата от около 15 метра, но топката излезе в аут. Малко сле дтова отново "жълто-черните" овладяха топката и реализираха добра атака, която обаче отново завърши с неточен удар на Саидходжа.

Последваха още няколко атаки за Ботев. При една от тях Георги Христов опита да играе с пета, но не успя да засече топката, която попадна у Георги Какалов, който стреля от малък ъгъл в аут.

Така се стигна до 35 минута, когато Берое поведе с гол на Милчо Танев. Той успя да реализира с глава след подаване на Костадин Видолов.

Минути по-късно грешка на Харизанов позволи на Владислав Златинов да открадне топката. Бившият "смърф" стреля с ляв крак в наказателното поле към Арсов, вратарят на Ботев първоначално изпусна топката, но после успя да я улови.

Беройци удвоиха резултата още в началото на второто полувреме, като голмайстор отново бе Танев, след подаване от Видолов.

Последваха атаки и към двете врати. Играта обаче владееха домакините, които направиха и повече нападения. Така "зелено-белите" стигнаха и до трети гол в мача в 79-та минута. Той бе дело на Буклеев, който успя да вкара избитата от Арсов топка за 3:0.

В последната минута от редовните 90 Пламен Колев от домакините фаулира в наказателното поле играч на Ботев и съдията закономерно отсъди дузпа. Георги Христов бе точен от бялата точка и оформи крайното 3:1.

В първата минута от продължението Красимир Кръстев си изпроси червен картон за груба игра срещу Александър Буклеев.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).