С 2 заема АКС "Тракия" праща четирима свои стрелци на европейското в Дания

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:48 / 26.02.2013
1097
С осигурени два парични заема, ръководството на армейски клуб по спортна стрелба "Тракия" (Пд) изпрати четиримата свои национали на европейското първенство в Дания. Двете топсъстезателки на пневматична пушка - Таня Звискова и Нели Танева, Лидия Ненчева /на пневматичен пистолет/ и най-добрият български стрелец в момента - Антон Ризов /пневматична пушка/, отлетяха за датския град Одензе и от утре ще мерят сили с най-добрите стрелци в Европа на пневматика.

Карето тракийци попадна в състава на националния отбор на България за еврошампионата, заедно с Мария Гроздева и Антоанета Бонева.

Звискова, Танева, Ненчева и Ризов се завърнаха преди 3 дни от зимен подготвителен лагер в планината, който също бе осигурен от изтеглени заеми. Шефовете на тракийци спешно са се обърнали към местни бизнесмени и към представители на няколко проспериращи фирми за финансова подкрепа за състезателите Антон Ризов, Таня Звискова, Нели Танева и Лидия Ненчева, но не получили отговор. Това ги принудило да изтеглят заеми.

Както е известно, заради продължаващите проблеми между Българската федерация по спортна стрелбла и Спортното министерство финансирането на клубовете е проблематично, а това много затруднява подготовката и участията в състезания.

"Учудващо е как в Пловдив и областта досега не се намери бизнесмен или фирма, които да подадат ръка на националите и на нашия клуб, като цяло. Знаете колко скъп спорт е нашият. А АКС "Тракия" безспорно е най-добрият клуб в България от години, с 95 действащи състезатели в момента. Отделно ние бяхме единственият клуб в страната със спечелени две квоти и с двама участници на олимпийски игри в Лондон", коментира президентът на тракийци Камен Шишманов, който е и председател на федерацията по спортна стрелба.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 9


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).