Спартак стартира с чиста победа пролетния дял

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:08 / 04.03.2013
1194
Спартак Пловдив победи амбициозния тим на Верея (Стара Загора) с 2:0 на ст. "Тодор Диев" пред около 300 зрители.

Двубоят започна равностойно, но първата ситуация дойде пред вратата на "гладиаторите" след удар на Люси Киров, но стражът на пловдивчани Александър Витанов се намеси решително и отрази удара. 

След това последваха няколко добри атаки от възпитаниците на Манол Георгиев, и пропуски на Благовест Зайцев и Светослав Читаков лишиха домакините от откриване на резултата.

В средата на първата част Верея имаха още едно положение, но отново не успяха да отбележат. Така се стигна до 35 мин , когато след удар на Благовест Зайцев към вратата на старозагорци топката се удари в ръката на Атанас Рибарски и съдята посочи бялата точка. Светослав Читаков отбеляза хладнокръвно от бялата точка и така Спартак поведе на полувремето с 1:0. 

Втората част на двубоя започна с атаки към вратата на Спартак, но отново Витанов разочарова старозагорци. В игра за Спартак към 70 мин се появи звездата на Спартак Андрей Андреев и само 5 мин му трябваха да отбележи за 2:0, след много добра контра атака започната от Читаков с хубав пас към Юруков и той остана очи в очи със стража на Верея излъга го и подаде към Андреев, като последния не сгреши с хубав плътен удар. 

Старозагорци все още имаха надежди за нещо повече от загуба, но не успяха да пробият защитния вал и стража на "гладиаторите". 

Така Спартак спечели 3 точки срещу един от претендентите за влизане в Б група и разбраха, че в Пловдив се играе много трудно.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).