Областният се срещна с легендарния български гимнастик Йордан Йовчев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:10 / 06.03.2013
1259
Дни след като официално приключи със спорта легендарният български гимнастик Йордан Йовчев се срещна с областния управител Здравко Димитров.

Йордан Йовчев сложи край на професионалната си кариера с грандиозно шоу в столичната зала "Арена Армеец" миналата седмица. Гимнастикът Йордан Йовчев е първият, участвал в шест поредни олимпиади от 1992 до 2012 в историята на спорта. В кариерата си има 4 олимпийски медала - един сребърен и три бронзови. През 2001 и 2003 година става двоен Световен шампион на земя и халки, а през 2002 - двоен Световен вицешампион в същите дисциплини. Йовчев се раздели с активната си спортна кариера, но остава да работи за бъдещето на спортната гимнастика.

Здравко Димитров и Йордан Йовчев са приятели от години, познават се от спорта и през годините не са прекъсвали връзката по между си. По време на срещата гимнастикът заяви, че именно хората от спорта са тези, които знаят как да печелят и как да губят и затова в много области трябва да се търсят като специалисти. По думите на Йордан Йовчев спортът калява много и спортистите знаят как да падат, но и как да се изправят гордо и да тръгват на нова битка.

Затова и знаят как да се борят, че да постигнат всичко, което са си поставили за цел. За да изрази своето уважение и гордост от постиженията на най-успелия български гимнастик и най-добър спортист на България за - 1999, 2000, 2002, 2007 години областният управител Здравко Димитров ще му връчи почетен плакет и статуетка на специална церемония другата седмица в сградата на Областна администрация - Пловдив.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 6


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).