ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Илиан: Ако играем нашата игра Ботев трудно ще ни победят
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 08.03.2013Коментари (6)3044
©
Старши треньорът на Левски Илиан Илиев говори днес пред представителите на медиите на брифинг преди двубоя от 17-ия кръг на първенството с Ботев в Пловдив.

"Надявам се да нямаме наложителни промени в състава. Имаме още една тренировка, която ще е по-лека. Естествено имаме някои идеи за титулярен състав. Дано да нямаме проблеми и да заложим на най-доброто, което сме решили за мача в Пловдив. Не само аз, но и всички хора в България работим да има пълен стадион, както се очаква да е в Пловдив и двата отбора да се опитат да победят. Не вярвам многото фенове на домакините да ни се отразят негативно. Знам разбиранията за футбола на Мъри Стоилов и съм сигурен, че ще има надиграване. Смятам, че пълния стадион, на който повече ще са феновете на домакините ще е дразнител за нашия отбор. Играл съм мачове в Пловдив и е удоволствие за един футболист да играе в такава обстановка. Надявам се да стане добър мач, един празник за футбола и да победи по-добрия. Ако това сме ние ще е най-добре", каза Илиев.

"Мачът ще се различава от този в Бургас. Черноморец играха по-затворено. Ние през подготвителния период играхме с отбори, които искаха и играха добре. Естествено ще имаме по-голямо внимание към атакуващия стил на Ботев. Ако ние обаче притежаваме повече топката, те трудно ще го покажат този атакуващ стил. Нашата идея и цел е да побеждаваме така, че трябва да атакуваме още от началото", добави Илиев.

"Няма нищо специално за мен в този мач. По-специалното е, че е втори мач от тази трудна за нас програма. Минахме един, всеки следващ е труден. Гостуваме на грамотен отбор, с прекрасна публика. Надяваме се и нашите фенове да дойдат 2 000-3000 души и да стане атмосфера. Специалното е да побеждаваме и да вървим към целта шампионска титла. Статистиката е до първия съдийски сигнал. От там нататък са футболистите. През последните години Станислав Тодоров показа, че е най-добрия съдия. Не искам да му правя четки преди мача, казвал съм го и когато съм бил треньор на Берое. При него няма гост или домакин", каза още Илиев.

"Казвал съм го и за Наско Сираков и за останалите, чийто думи или коментари не са били язвителни към играта на отбора и към мен. От тези хора мога да взимам съвети за разлика от други. Постигнахме победа в Бургас, но имаме и резерви, предвид това, че знам възможностите на футболистите. След мача имаше настроение в съблекалнята, важното е да го запазим на терена. От трибуните наистина се вижда по-добре. Имаме неща за подобряване, но показахме и добри неща, че играехме добре за висока топка и защитата бе близо до халфовата линия. Трябва да подобрим контрола на топката и топката да върви по-бързо. Но пък не се забеляза разлика в темпото между първото и второто полувреме. Нямаме и контузени състезатели, въпреки терена, който не беше в най-добро състояние, независимо от усилията на домакините", коментира Илиев.

"Не искам да коментирам в детайли играчите на Ботев. Вие ги познавате. Имат няколко единици, които заслужават внимание, но минаха времената на персоналните пазения. Всеки си пази зоната. Ако сме компактни и не оставаме един на един, ще ги неутрализираме. Няма смисъл да коментирам защо Иван Цветков напусна Левски. Няколко пъти ги коментирахме тези неща. Ако ние играем нашата игра Ботев трудно ще ни победят", добави още Илиев.

"Взе се логичното решение да си играем на "Герена". И в други държави се играе на стадиони на които едната трибуна се ремонтира. И на стадион "Васил Левски" да бяхме играе пак трябваше да побеждаваме. Мисля, че сега стадиона ще бъде по-компактен за публиката. Добре е, че познаваме терена. Не знаех че новите трябва да играят още от първия кръг. Трябваше да ме предупредите. Това в кръга на шегата. Вижте, някои момчета не са така добре адаптирани предвид, че дойдоха късно. При други като Гари Родригес пък е различно, той дойде и по-бързо свикна. Стефан Велев също. И предния път го коментирахме, че сега имаме по-голяма дълбочина на състава. И като се погледне и пейката сме по-спокойни. Това е едно от нещата, което търсихме. Например за първия мач предпочетохме да пуснем Милиев, който има сто мача в Левски. Нормално е по-опитния човек да започне. Дали е бил най-добрия вариант, щом не допуснахме гол значи е добре", каза специалистът.

"Добре е да победим, което не е голямо откритие от моя страна. Ако този мач решаваше дали ще се откъснем с преднина пред Лудогорец, значи е решаващ. Просто това е следващия мач, който трябва да се опитаме да спечелим. Не е добре когато губим точки. Не можем да поставим така въпроса пред футболистите за задължителна победа. Искаме резултата да е вследствие на играта, а не да играем с мисълта за даден резултат", завърши Илиев.

Още по темата: общо новини по темата: 52
19.04.2013
27.03.2013
13.03.2013
13.03.2013
12.03.2013
11.03.2013
предишна страница [ 1/9 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
-1
 
 
Футболистчетата на Ботев не са физически подготвени.Няма да устоят на пресата,на която ще ги подложом.Слаби са и тактически Ботев ПД
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 08.03.2013 г.
+3
 
 
Илияне, нЕма да те бъде като треньор в Левски! Скоро ще ти бият шута и си търси работа в Б и В групите..
+11
 
 
ако играем както с лудогорец рогата сме го отнесли
+16
 
 
Всеки играе дотолкова, доколкото му позволи съперникът. Ако успеем да наложим волята си на противника и да играем нашата си игра, Левски няма да имат никакви шансове.
-5
 
 
Илиане остави играта, ами кажи косата къде ти избяга :)
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Кинтунту вкара два гола за Ботев II при разгром над Марица
Ботев взе двама таланти под наем, може да ги купи в края на сезона
Ботев започна да изгражда кула, която може да стигне дори до титлата
Контролата между ЦСКА 1948 и Ботев се провали
Сериозен проблем при продажбата на билети за мача Ботев - Марибор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: