Преобразуваха спортното училище "Васил Левски" в държавно

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
19:06 / 21.03.2013
4060
Преобразуваха спортното училище "Васил Левски" в държавно, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това гласуваха на днешната сесия общинските съветници на града с 26 гласа "за", 2 "против" и 10 "въздържал се". Условието беше покриване на дълговете от над 300 000 лв. на школото към ЕВН и ВиК от страна на Община Пловдив, което също беше прието от общинските съветници.

Зам.-кметът Стефан Стоянов отново напомни, че от началото на следващата учебна година на брой ученик в държавните спортни училища в страната ще се плащат допълнително по 800 лв. Така школата ще могат да се издръжат и няма да има повече тъмни и затворени тренировъчни зали.

СУ "Васил Левски" е с национална значимост. С оглед видовете спорт и профила на обучение, то задоволява образователните интереси и потребности не само на област Пловдив. За това свидетелстват държавните и международни успехи, завоювани от учениците през последните 4 години. С превръщането на училището в държавно ще се оптимизира и спортно-тренировъчната база, което ще доведе до завоюване на по-високи спортни резултати, смятат управляващите Пловдив.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).