Колоездачите на "Цар Симеон" минаха пълни функционални тестове при известен спортен травматолог

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:37 / 11.04.2013
1920
През пълни функционално-медицински изследвания преминаха колоездачите на пловдивския велотим "Цар Симеон 1898". На специализираните тестове бяха подложени всички състезатели от мъжкия представителен тим, както и момчетата, юношите старша и младша възраст на клуба.

Медицинските контроли за физическа издръжливост и дееспособност на бегачите се проведоха по нареждане на главния треньор Петър Павлов за началото на новия спортно-състезателен сезон, който се откри миналата седмица с два колокритериума за юноши в Павел баня и Казанлък.

Резултатите, които показаха състезателите по време на проведените вътрешни клубни тестове за издръжливост преди 15 дни, бяха много добри, но сега бе необходимо в това да се увери и оторизирано медицинско лице. Затова специално за тестовете бе ангажиран известният наш спортен травматолог д-р Здравко Тарълов, който дълги години бе главен лекар на пловдивските футболни грандове "Ботев" и "Локомототив" (Пд), на "Марица" и ОФК "Сливен". Както е известно, д-р Търълов от няколко години се грижи за здравето на бегачите на пловдивския велоклуб.

От "Цар Симеон 1898" обявиха, че резултатите, които показаха всички колоездачи са много добри. Функционалното състояние на всички състезатели от мъжкия тим, на които след две седмици предстои първия им страт за новия спортно-състезателен сезон, е отлично.

От резултатите от изследванията зависеше как ще продължи заключителната част от зимната подготовка на представителния тим на "Цар Симеон 1898". Всички в мъжкия отбор са напълно здрави и понасят големите натоварвания по време на тренировките.

"Като цяло с много малки изключения съм доволен от функционалното състояние на момчетата. Надявам всички от мъжкия отбор, както и юношеските и младежки гарнитури на клуба, да навлязат в оптимална спортна форма за предстоящите важни стартове", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).