ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Добър Ботев падна в Бургас
Автор: Екип Plovdiv24.bg 21:28 / 25.04.2008Коментари (0)9025
Ботев загуби с 1:3 гостуването си на Черноморец Бургас днес. "Канарчетата" с нищо не отстъпваха на съперниците си, но грешки на защитниците пред Славчо Тошев ги лишиха от спечелването поне на точка.

Противно на очакванията "жълто-черните" започнаха по-динамично двубоя. Още в 6-та минута Георги Какалов проби добре по лявото крило, подаде на Георги Христов, който му върна топката и Какалов от границатата на наказателното поле отправи топовен изстрел, който се отби в горната греда.

Малко след тази ситуация падна и първото попадение за домакините. След центриране от корнер Славчо Тошев увисна и защитникът на домакините Николай Николов необезпокояван откри резултата. След това попадение "канрчетата" се вдигнаха на щурм. В 16-та минута Какалов стреля добре от пряк свободен удар, но вратарят на домакините успя да улови влизащата в горния му ляв ъгъл топка.

В 26-та минута бе и най-чистото положение за Ботев. Дормушали Саидходжа проби много добре от дясно и центрира по земя към Георги Христов, който на няколко метра от голлинията не можа да засече топката.

Гостите продължиха с натиска си и в 33-та минута Саидходжа отправи хубав удар от дъгата на наказателното поле, но стражът на домакините отново бе безпогрешен.

Противно на развоя и положениеята "канарчетата" сами си усложнинха положението малко преди почивката. Първо в 40-та минута

Николай Харизанов едва не си отбеляза автогол, нацелвайки гредата с глава. В последната минута на полувремето Георги

Божилов бе оставен непокрит в пеналта и с изтрел с глава покачи на 2:0.

Второто полувреме започна по-добре за домакините. Малко след подновяването на играта капитанът Пламен Крумов изскочи сам срещу Славчо Тошев, но стреля неточно в аут. Канарчетата се опитаха да отвърнат на предизвикателството в 56-та минута.

Георги Какалов и Дормушали Саидходжа разиграха. Какалов опита диагонален прехвърлящ удар, но вратарят на домакините улови.

Веднага след това Славчо Тошев изведе Саидходжа сам срещу вратаря на Черноморец, но стражът на домакините отново се оказа по-съобразителен и изчисти с глава.

В 77-та минута отново Пламен Крумов имаше възможност да обстрелва Тошев след грешка на защитата на Ботев, но този път вратарят бе на мястото си.

В 84-та минута Георги Христов изведе на чиста позиция Мохамед Семал, който дебютира днес, но той среля във вратаря. При добавката Христов би над гредата.

Три минути преди края на срещата Марсио Нуно Абреу направи резултата класически. Оставен непокрит в наказателното поле, той разстреля Славчо Тошев. В даденото от съдията продължение Манчев изведе Георги Христов, който вкара почетното попадение за Ботев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Арда тренира на стадион "Юнак" преди мача с Ботев
Ще се случи ли? Отново свързаха халф на ЦСКА-София със завръщане в Ботев
Душан Керкез: Локо са близо до нас! Обичам да играя срещу Томаш, Ботев е уникален клуб
Италианци направиха исторически екип на Ботев, идеята се родила през пролетта
Фенове на Ботев подкрепиха ПСВ в Торино
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: