Чико: С бавни стъпки Ботев тръгва към големите постижения

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
15:11 / 29.04.2013
3440
Динко Цветков Дерменджиев-Чико е български футболист, нападател. Започва футболната си кариера в Марица (Пловдов). През 1959 г. преминава в отбора на Ботев (Пловдив), където играе до 1978 г., общо 19 сезона. Обявяван за "Футболист на Пловдив" за 1966, 1967 и 1976 година. Избран от привържениците на Ботев (Пловдив) за футболист №1 на клуба за ХХ век.

Г-н Дерменджиев, какви са впечатленията Ви от Ариана Аматьорска Лига?

Много приятно изненадан съм от това, което виждам. Идвам за първи път и съжалявам, че съм бил ангажиран досега в предишните три издания на турнира. Това, че състезанието вече е традиционно за Пловдив много ме радва, а и е положително за професионалния ни футбол. Трябва все повече младежи да се занимават с футбол. Обстановката е чудесна. Виждам много млади хора, както и по-възрастни любители на спорта, които в една такава обстановка се сближават, стават по-добри приятели.

Няколко думи за аматьорския футбол и за професионалния футбол в България.

Хората, които са тръгвали във футбола, не са били суперпрофесионалисти или изключително талантливи, те са тръгвали от някакво по-ниско равнище. Аз също мога да кажа, че съм тръгнал от "Марица", от "А"-областна група и съм стигнал до световния футбол. Така че това, което прави Ариана е възможност за развитие на аматьорската идея, а оттам и на професионалния футбол.

Как виждате бъдещето на Ботев (Пловдив)?

Бъдещето на Ботев го виждам много оптимистично. С бавни стъпки тръгваме към големите постижения. Спонсорът и ръководството ни - с треньора Мъри Стоилов, се стремят постепенно да се стигне до големия футбол и до това, което е било преди години в Ботев.

В петък вашия колега Христо Бонев коментира при откриването на Ариана Аматьорска Лига 2013, че очаква истински празник за Пловдив на 8 май. Какво е вашето мнение за дербито между Локомотив и Ботев?

Наистина ще бъде празник за Пловдив. Двете агитки са невероятни. Относно това кой ще победи, никой не може да каже със сигурност, тези двубои са с изключителен заряд и винаги са много оспорвани. Нека който е по-добър на терена, да победи. Все пак се надявам да победим ние , защото аз съм в Ботев 55 години и мечтая Ботев да побеждава.

И накрая, как виждате националния ни отбор при Любо Пенев?

Всичко около националния ни отбор е прекрасно. Любо Пенев промени нещата и постига резултати. Той съумя да успокои и мобилизира момчетата, да концентрира играта, да създаде една спокойна обстановка. Като няма напрежение в тима, играчите са по-добри и по-резултатни, дават повече от себе си и така постигаме чудесни резултати.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).