ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
БФС следило изкъсо няколко мача, два са на Локо
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:57 / 28.05.2013Коментари (22)2964
© Plovdiv24.bg
Седем мача от последните два кръга на "А" група са наблюдавани от "агенти", изпратени от БФС. Двубоите са от графата "подозрителни" и са определени от агента по сигурността към футболната централа Димитър Христов. Той бе назначен в унисон с наредбите на ФИФА и след разкритията на Европол за уговаряне на мачове в европейския футбол. Наблюдателите са следили и описвали на живо Литекс - Локомотив (София) - 1:2, Локомотив (Пловдив) - Берое (1:2), Миньор (Перник) - Черно море (0:2) и ЦСКА - Пирин (Гоце Делчев) - 3:0 от 29-ия кръг.

От последния 30-и рунд двубоите са: Локомотив (София) - ЦСКА (2:1), Черно море - Ботев (Враца) - 1:1 и Пирин - Локомотив (Пловдив) - 2:1. Присъствието на "агентите" не означава, че мачовете са манипулирани или уговорени. За тях обаче има предварителни сигнали. Докладите могат да докажат, че няма причина за съмнение около развитието и резултатите.

Пратениците по стадионите са избрани именно от Димитър Христов. Неговата функция е да подготви и изпрати хора, близки до футбола и същевременно необвързани с клубовете. Те са задължени да изготвят докладите си незабавно след края на двубоите. Файловете вече са в БФС, където с тях се заема Христов.

Офицерът по сигурността изготвя свое становище на базата на докладите. Той има сериозни правомощия и може директно да сезира полиция и прокуратура, ако заключи, че има основания за това.

В БФС очакват именно тези, а евентуално и други мачове, да фигурират в списъка от УЕФА със съмнителни мачове. Той ще дойде вероятно в следващите 14 дни. В предишната листа от европейската централа имаше 16 двубоя от "А" група. Сега ще се чака новия списък и БФС ще има готовност с детайлни доклади за някои от мачовете. Те ще бъдат преведени на английски език и ще са в готовност да бъдат изпратени в УЕФА, ако централата ги изиска.

Евроцентралата изготвя своите списъци най-вече по сигнали от онлайн букмейкърски къщи за съмнителни активности при залозите. При съвдападане на сигналите с тези, които са описани в докладите на родните експерти, може да се смята, че мачът е съмнителен и отива в прокуратурата. При получаването на предишния списък БФС още не бе готов с доклади, защото Христов още не бе встъпил в длъжност.

Офицерът по сигурността работи от 3 месеца, а годишния бюджет за него и избраниците му, които не са щатни служители към БФС, е 200 000 евро. Тези пари идват директно от ФИФА.

Източник: в. "Труд"







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Нали уж без Коко нямало да има тото и публиката щяла да се върне на тИрбуните :ДДД Бивши к*рви няма, Локума цял живот ще са "общите" на нуждаещите се.
0
 
 
Как само два.Половината плачат за прокурор,а някои са фрапиращи.
на 29.05.2013 г.
0
 
 
да ги вадят всички в Б окръжна.. продажници не ни трябват.
-1
 
 
Най уговорения мач е Локо пд -Ботеу СП-2:2 .Това е продадения мач който пропуснахме нарочно за черно тото.
-5
 
 
На късопаметните мисирки ще припомня някои извадки от европейските медии. Дата - февруари 2013: "Приятелската среща между "Ботев" (Пловдив) и "Слован" (Либерец) ще бъде разследвана от УЕФА, съобщава "Гадзета дело спорт". Според авторитетния италиански всекидневник европейският футболен съюз приема двубоя за съмнителен.Пловдивчани загубиха с 1:7 от чешкия си съперник в контрола в Кипър. Единствения си гол отборът, воден от Станимир Стоилов, отбеляза от дузпа. Според информациите повечето букмейкъри са прекратили приемането на залози за срещата, защото отчели подозрително много залози за това, че мачът ще е с много голове." Но както казва по-долу botevnever: " Вълкът козината си мени, но нрава - не"!
на 28.05.2013 г.
+6
 
 
нищо ново на лайнута
0
 
 
Или иначе казано, без да звучи като сензация: БФС е следило изкъсо мачовете на отборите, борещи се да се спасят от изпадане.
-7
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (1)
+7
 
 
Вълкът козината си мени,но нрава-не!Две обръщалки и заплатата на Камбуров е готова.То се вида,че от джоба си и стотинка няма да извадите.Всичко от данъкоплатците.Бреме сте за града ни.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Карагарен: Винаги ми е тежко да играя срещу Локо! Най-красивият ми гол е срещу Ботев в "Коматево"
БПФЛ обяви кога Ботев, Локо и Марица ще научат съперниците за Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: