ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
"Канарче" блести в националния
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:35 / 02.06.2013Коментари (5)5969
© Plovdiv24.bg
Младежкият национален отбора стартира с победа участието си в квалификациите за Евро 2015. В мач от група 2 възпитаниците на Михаил Мадански спечелиха с 3:0 срещу Андора в Ловеч. На 5 юни "лъвовете" ще изиграят и втория си двубой в потока, като в 18:00 часа гостуват на андорците.

В 8-та минута Тодор Неделев стреля от фаул, като не успя да уцели вратата. Четвърт час след началото на мача Живко Петков бе изведен очи в очи с Даниел Винардел след прозорлив пас на Ивайло Чочев. Силният удар с десния крак на нападателя на Нефтохимик излезе в аут.

180 секунди по-късно Неделев и дебютантът Божидар Васев направиха двойно подаване, след което играчът на Ботев (Пловдив) овладя топката и от границата на наказателното поле я изпрати в долния ляв ъгъл на андорската врата - 1:0. Това бе първи гол за Неделев с екипа на младежкия национален отбор.

В 21-та минута Чочев изведе на отлична позиция Радослав Кирилов, а Винардел спря головия изстрел на крилото на Лумедзане. Минута преди края на първото полувреме Кирилов пусна топката в коридор към друг дебютант - Вилян Бижев. Нападателят на Ливърпул веднага подаде успоредно към непокрития Живко Петков и този път високият таран бе безмилостен - 2:0. Той също откри головата си сметка за България (U21).

След почивката България понамали темпото, но въпреки това стигна до още едно попадение. В 49-та минута Тодор Неделев центрира от корнер от ляво на вратата на Андора, Чочев засече с глава, но след рикошет се стигна до нов ъглов удар. Неделев пак "качи" топката на главата на Чочев и този път резултатът стана класически. Футболистът на ЦСКА пък ознаменува своето второ попадение за младежкия тим, а също така и първо на българска територия.

Пет минути преди края Михаил Мадански пусна в игра роденият на 12 декември 1996 година Стефан Велков. 16-годишният талант се превърна в един от най-младите дебютанти в историята на младежкия национален отбор и даде още една опция пред старши-треньора при обмислянето на варианти за формацията на отбраната.

Съставът на Михаил Мадански тръгва за Андора рано сутринта в понеделник, 3 юни, като полетът от София е в 7:10.

Съставът на България (U21):
Димитър Евтимов, Антон Недялков, Асен Георгиев (85 - Стефан Велков), Георги Терзиев - капитан, Иван Горанов, Тодор Неделев, Божидар Васев (61 - Ерик Почански), Ивайло Чочев, Радослав Кирилов, Живко Петков, Вилян Бижев (64 - Александър Колев)







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 02.06.2013 г.
+15
 
 
Браво на Неделев, все така да продължава да радва с екипа на националните отбори.Искам да попитам, на Антон Карачанаков не му ли мина контузията, нали и той беше в младежкия национален отбор?
на 02.06.2013 г.
+27
 
 
Браво Тоше,страхотен гол
+6
 
 
А играч на Нефтохимик също е с цял мач, че и с отбелязан гол! Но защо да не напишем подобно заглавие?! Всъщност, като гледам заглавието е ясно, че е писано от привърженик на шарана. Да объркаш как се пише "България" го могат само те.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Фондация обяви събраните средства за паметник на Чико
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: