ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Младежите с класика над Андора, Неделев се отчете с 2 гола
Автор: Екип Plovdiv24.bg 20:59 / 05.06.2013Коментари (3)2642
© bfunion.bg
Младежкият национален отбор на България записа втора победа над Андора в квалификациите за Евро 2015. Този път "лъвовете" спечелиха с 3:0 на "Естади Комунал", след като и на 1 юни се наложиха с 3:0 над аутсайдера в група 2.

Селекционерът Михаил Мадански направи две промени в стартовия състав. Илия Мунин и Мартин Райнов започнаха вместо Георги Терзиев и Вилян Бижев. В отсъствието на получилия контузия в адукторите Терзиев с капитанската лента излезе Тодор Неделев. Именно след центриране на полузащитника на Ботев (Пловдив) от фаул дойде и първото по-интересно положение. Асен Георгиев обаче закачи съвсем леко топката с долната част на обувката и тя излезе в аут.

В осмата минута Неделев стреля директно от фаул. Изстрелът му обаче профуча съвсем близо до лявата странична греда. Затворената игра на домакините и по-малкият като мащаби терен затрудниха леко момчетата на Михаил Мадански и до 34-та минута нямаше нова опасност пред вратата на домакините. Тогава Неделев изведе Радослав Кирилов с елегантен пас в дълбочина, но светкавичната реакция на Даниел Винардел му позволи да захлупи топката, преди да се стигне до шут от страна на българския играч.

В 45-та минута Кирилов проби отляво, елиминира няколко съперници и бе спрян с нарушение от Уалид Бусанин. Ирландският съдия Робърт Роджърс отсъди дузпа, която капитанът Тодор Неделев реализира. Това бе втори негов гол за младежите. Той бе точен срещу андорците и в двубоя в Ловеч, когато пак откри резултата.

Само седем минути след почивката България вкара и второ попадение. Радослав Кирилов отново нахлу от лявата зона, излезе очи в очи с Винардел и пусна топката до лявата странична греда. Така футболистът, който е собственост на италианския Киево, реализира третия си гол за младежкия национален тим в десетия си мач за тази формация.

В 58-та и 63-та минути последваха нови шутове по посока на Винардел. Първо Неделев не уцели вратата след воле с десния крак; а Илиян Капитанов потърси изненадата с диагонален шут, който бе париран от стража на Андора.

В 73-та минута Тодор Неделев овладя пас от дълбочина на 7-8 метра от голлинията. Капитанът на "лъвовете" взе нестандартно решение, прехвърляйки Винардел за крайното 3:0 в полза на нашия тим.

Следващият мач на младежите е домакинство на Естония на 6 септември. 4 дни по-късно "лъвовете" гостуват на Русия.

Съставът на България (U21):
Димитър Евтимов, Илия Мунин, Антон Недялков, Асен Георгиев, Иван Горанов, Тодор Неделев - капитан, Божидар Васев (56 - Илиян Капитанов), Мартин Райнов, Ивайло Чочев (76 - Александър Колев), Радослав Кирилов, Живко Петков (63 - Вилян Бижев)
Селекционер: Михаил Мадански







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+8
 
 
Тошко е не номер 1 в Пловдив , а в България... Да се надяваме той да е "новият Стоичков" , така да се каже , ама като крило... Просто се движи много и играе добре , само още малко да потичка и ще издържа мачовете на високо ниво докрай. Браво на Тошко , защото той пак доказа , че школата на Ботев е една от най - добрите , да не е и най - добрата в България. Дано и тази на Локомотив да ражда такива таланти , за да има големи резултати в дербито (всички знаят , че съм Канар , но искам равностойни дербита)... Дано в Локомотив да се оправят и да си пълнят и те стадиона , защото за нашия... ...то се вижда. Тошко до 2 - 3 години го виждам на Запад - Италия , Германия , или Испания , за Англия има още голове да вкарва... Пожелавам му в Челси да го вземат! ТОШЕ , РАДВАЙ НИ КАНАРИТЕ ПО ЦЯЛ СВЯТ И НЯКОЙ ДЕН , КАТО СИ ИГРАЛ В ДРУГИ ЕВРОПЕЙСКИ ОТБОРИ , СЕ ВЪРНИ!
+11
 
 
Тоя Бижев толкова е слаб нямам думи.Щом той играе в Ливърпул,не знам Тошко каде трябва да играе ,може би Барса или Реал
+12
 
 
Тошко доказа, че е талант N1 в Пловдив.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Фондация обяви събраните средства за паметник на Чико
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: