Младежите с класика над Андора, Неделев се отчете с 2 гола

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
20:59 / 05.06.2013
2643
Младежкият национален отбор на България записа втора победа над Андора в квалификациите за Евро 2015. Този път "лъвовете" спечелиха с 3:0 на "Естади Комунал", след като и на 1 юни се наложиха с 3:0 над аутсайдера в група 2.

Селекционерът Михаил Мадански направи две промени в стартовия състав. Илия Мунин и Мартин Райнов започнаха вместо Георги Терзиев и Вилян Бижев. В отсъствието на получилия контузия в адукторите Терзиев с капитанската лента излезе Тодор Неделев. Именно след центриране на полузащитника на Ботев (Пловдив) от фаул дойде и първото по-интересно положение. Асен Георгиев обаче закачи съвсем леко топката с долната част на обувката и тя излезе в аут.

В осмата минута Неделев стреля директно от фаул. Изстрелът му обаче профуча съвсем близо до лявата странична греда. Затворената игра на домакините и по-малкият като мащаби терен затрудниха леко момчетата на Михаил Мадански и до 34-та минута нямаше нова опасност пред вратата на домакините. Тогава Неделев изведе Радослав Кирилов с елегантен пас в дълбочина, но светкавичната реакция на Даниел Винардел му позволи да захлупи топката, преди да се стигне до шут от страна на българския играч.

В 45-та минута Кирилов проби отляво, елиминира няколко съперници и бе спрян с нарушение от Уалид Бусанин. Ирландският съдия Робърт Роджърс отсъди дузпа, която капитанът Тодор Неделев реализира. Това бе втори негов гол за младежите. Той бе точен срещу андорците и в двубоя в Ловеч, когато пак откри резултата.

Само седем минути след почивката България вкара и второ попадение. Радослав Кирилов отново нахлу от лявата зона, излезе очи в очи с Винардел и пусна топката до лявата странична греда. Така футболистът, който е собственост на италианския Киево, реализира третия си гол за младежкия национален тим в десетия си мач за тази формация.

В 58-та и 63-та минути последваха нови шутове по посока на Винардел. Първо Неделев не уцели вратата след воле с десния крак; а Илиян Капитанов потърси изненадата с диагонален шут, който бе париран от стража на Андора.

В 73-та минута Тодор Неделев овладя пас от дълбочина на 7-8 метра от голлинията. Капитанът на "лъвовете" взе нестандартно решение, прехвърляйки Винардел за крайното 3:0 в полза на нашия тим.

Следващият мач на младежите е домакинство на Естония на 6 септември. 4 дни по-късно "лъвовете" гостуват на Русия.

Съставът на България (U21):
Димитър Евтимов, Илия Мунин, Антон Недялков, Асен Георгиев, Иван Горанов, Тодор Неделев - капитан, Божидар Васев (56 - Илиян Капитанов), Мартин Райнов, Ивайло Чочев (76 - Александър Колев), Радослав Кирилов, Живко Петков (63 - Вилян Бижев)
Селекционер: Михаил Мадански



Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).