Дъжд спря устрема на Цвети Пиронкова в Холандия

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
18:05 / 20.06.2013
1825
Цветана Пиронкова приключи участието си на турнира в Topshelf Open в Хертогенбош, Холандия. Пловдивчанката загуби четвъртфиналния си мач от Карла Суарес Наваро с 6:2, 4:6, 4:6. Мачът вървеше изцяло в полза на нашето момиче до прекъсването на срещата заради дъжд. При подновяването и обаче, 19-ата в света испанка навлезе по-добре в двубоя и успя да се класира на полуфинал.

Пиронкова започна отлично мача си срещу Наваро, като успя набързо да поведе с 4:0 гейма в първия сет. Испанката сложи край на черната серия и успя да спечели петия гейм. Последва пробив на Наваро и намаляване на резултата на 4:2. Нашето момиче успя да спечели следващите два гейма и затвори сета с 6:2.

Вторият сет започна идентично като първия, но този път испанката успя набързо да поведе с 3:0. Цветана обаче се мобилизира и изравни - 4:4. Последва спечелване на гейма от страна на Наваро след което проби и затвори сета при 6:4.

Цветана Пиронкова тръгна много убедително в третия решителен сет, като успя да пробие испанката още в самото начало след което и затвърди пробива си. За жалост в този момент заваля дъжд над Хертогенбош и мача бе прекратен.

След подновяването на играта Карла Суарес Наваро навлезе по-добре в мача и успя да върна пробива, както и да направи нов такъв, за да доведе нещата до 4:2 в нейна полза.

Цвети все пак прекъсна серията с пробив и затвърждаване на него. Така тя успя да възстанови равенството - 4:4. За жалост обаче пловдивчанката загуби следващите два гейма и приключи участието си на турнира в Холандия. 

Пиронкова напуска турнира със 70 точки. Те обаче няма да бъдат добавени на сметката й, тъй като тя имаше да защитава 120, които спечели в Ийстборн миналата година по същото време. Все пак Цвети направи добра генерална репетиция преди Уимбълдън, който започва в понеделник.

 



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).