ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
"Цар Симеон“ с нови две шампионски и вицешампионска титли от юношеското първенство в Сливен
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 01.07.2013Коментари (0)715
©
Пореден голям успех - две шампионски титли - индивидуално и отборно, и една вицешампионска, извоюваха младите колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" на завършилото в Сливен държавно лично-отборно първенство на шосе за юноши старша възраст и младежи. "Царстите" отново се показаха като много сплотен и хомогенен тим, всички негови състезатели "работеха" активно за отборната шампионска титла и я спечелиха убедително, с разлика от повече от 2 минути пред втория в отборното класиране - "Хемус-Троян". Трети остана тимът на столичния "Левски".

В индивидуалната надпревара юношеските национали на "Цар Симеон 1898" - Нако Георгиев и Селяхтин Шакир, отново блеснаха с отличните си изяви през този сезон и то на националния шампионат - най-важният юношески старт от календара на Българския колоездачен съюз.

В индивидуалното бягане по часовник, асът на "царистите" Нако Георгиев показа голяма класа и заслужено измъкна златния медал. По 20-километровото трасе на "часовника" 17-годишният пловдивчанин блесна с отлично "бягане" и тактика, и заслужено финишира първи, на близо 10 секунди пред основния си конкурент - Валентин Нешев от "Левски" и на близо минута от национала Владимир Русенов от КК "Несебър". Пети и шести в тази дисциплина останаха други двама пловдивски колоездачи - Велизар Фурлански и Селяхтин Шакир.

В общия старт на 110 километра, Шакир по чудо изпусна индивидуалната шампионска титла, като нищожните 8 стотни от секундата не му достигнаха за златото, което стана притежание на Цветослав Конишев от "Хемус -Троян".

Селяхтин и Цецо се откъснаха далеч от основната група, двамата караха уверено и по шампонски, и само финалният спринт реши голямата битка за титлата. Конишев имаше повече шанс в последните метра, а за топбегача на "Цар Симеон 1898" остоно вицешампионската титла и среброто. Трети, на повече от 2 минути след двамата асове, остана Йордан Петров от "Левски". При мъжете шампион стана Данаил Петров, който също спечели общия старт край Сливен, като този успех бе за него четвърти пореден успех в надпреварата.

Състезателят на испанския "Каха Рурал" отвя конкуренцията на 150-километровото трасе, а втори, на 5 секунди зад победителя финишира бившият състезател на "Цар Симеон 1898" Георги Георгиев, който сега кара за елитния турски тим "Брисаспор". Трети на 3,12 мин от шампиона е Спас Гюров от "Несебър". Гюров спечели индивидуалното бягане по часовник пред Евгени Балев от "Сините камъни" и Николай Михайлов от "Полсат". В крайното отборно класиране при мъжете триумфира "Несебър" пред "Левски" и "Сините камъни".







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: