ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Димо Станков, VIP Dent: Тайното ни оръжие е, че сме приятели и извън терена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:24 / 02.07.2013Коментари (4)8629
През изминалия уикенд, най-известният пловдивски отбор по мини футбол VIP Dent успя да спечели шампионската титла на България, за първи път в своята история. Освен престижната титла, признание за отбора бе и спечелената индивидуална награда от голмайстора на тима Димо Станков. Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с футболиста за да сподели впечатленията си за постигнатия успех.

Преспа една вечер, еуфорията вече е постихнала, как видя първото участие на VIP Dent в "Шампионска лига на България", стигнахте до края?

Първо искам да благодаря на Венко Андонов, който направи така отборът ни да съществува. Искам да посветя титлата на него, понеже тежка травма го лиши от участие в турнира, но разбира се той не спря нито за миг да ни подкрепя от страни и да ни дава ценни наставления. Като за първо участие, мисля, че се представихме перфектно, на едно много добро ниво. Доказахме на всички в Пловдив и цяла България, че VIP Dent не е случаен отбор и не случайно сме номер 1 в "Шампионска лига на България", след като вече спечелихме и "Каменица Фен Купа" на национално ниво през 2012г.

Какво бе тайното оръжие, с което извоювахте титлата?

То винаги е било едно и също - това, че сме приятели и сме задружни. Никога, никой не се сърди, каквото и да се случи на терена. Това бе единствената причина, която ни даде сила да стигнем толкова напред.

Не мога да не те прехвърля към тази тема - спечели индивидуалния приз на финалния кръг "ЗВЕЗДА НА ТУРНИРА". Доволен ли си?

Естествено, че съм доволен, няма как да не бъда. Да, това е индивидуална награда, но тя нямаше да бъде никога мое притежание, ако ги нямаше колегите ми на терена...

Кой все пак ти помогна най-много?

Абсолютно всички ми помогнаха, но все пак от четирите попадения, които реализирах, на три пъти пасовете изработи Христо Чалъков, за което искам да му благодаря специално.

Да ти припомним, кой беше най-тежкия момент във финалите на шампионската лига?

За мен лично, това беше момента, в който "Байкал" (Кърджали) ни поведе с 1:0. Явно имаше някакво малко подценяване от наша страна, което ни изигра лоша шега. Поведоха ни с това попадение и за нас стана още по-трудно да покажем играта си, след като противника се затвори да брани преднината си. Трудно, трудно беше да им се вкара гол и съм щастлив, че все пак успяхме да изравним.

Сега пред VIP Dent предстои участие на европейско първенство по мини футбол, наградата за победителя в "Шампионска лига на България" от БАМФ. На Вас се пада честта, да облечете националните фланелки и да защитавате честта на родината. Това радва ли те и какво очакваме от националния отбор по мини футбол на България?

Хе-хе-хе (смее се), естествено, че ме радва. Все пак ще защитавам цветовете на България, тоест ние всички станахме национали на нашата държава. По принцип, няма да си поставяме високи цели да ставаме европейски шампиони и все пак ще бъде добре дошло, ако ни се отвори тази възможност. Отиваме да покажем първо, че България има добър национален отбор по мини футбол, а ако нещата се наредят по щастлив начин за нас, защо не да атакуваме и титлата.

През 2012г България стига до четвърт финалите, след като излиза от групата на смъртта в предварителната фаза. Очакванията към вашия отбор ще са да защитите постигнатото до момента...

Надяваме се, това да бъде минимума на нашето представяне, но все пак нищо не се знае. Ако всичко е нормално, ако всички сме живи и здрави, мисля, че е постижима тази цел.

На мачовете в Слънчев бряг се появиха няколко известни футболни личности, които подкрепиха отбора ви в лицето на пловдивския арбитър Георги Кабаков и професионалния футболист на Локомотив Пловдив Тодор Тимонов. Това изненада ли Ви?

Не, напротив, очаквахме го. Те са неизменна част от отбора ни, още от участието ни в Албена на финалите на "Каменица Фен Купа", където също ни подкрепиха. Те са ни нещо като кадем, въпреки че Тодор Тимонов този път може да се брои и за карък, след като се появи на срещата с Байкал, в която се поиздънихме. Все пак грешката бе бързо поправена и забравена.

След мача Тимонов заяви, че след края на профи кариерата си, ще потърси място в отбора на VIP Dent, ще го приемете ли?

Ще го приемем, но ще му се наложи да извоюва титулярното си място в отбора. Все пак няма да може да я кара на стави лаври. Идва и ако покаже качества, може и да играе. Все пак мисля, че ще му бъде изключително трудно да намери място в средата, защо там имаме трима - четирима сериозни играчи на този пост, които незнам как ще измести.

Ваш съотборник е подарил на отбора разходка с яхта, вдъхновен от титлата, вярно ли е това?

Да, Мустафа подари разходка с една много луксозна яхта, на която се качихме на пристанището на Свети Влас. Искам да му благодаря от името на целия отбор. Това беше едно невероятно изживяване на всеки един от нас и съм сигурен, че то ще се запечата завинаги в главите ни. Просто не ми стигат думите да изразя благодарностите си към Мустафа Мехмедов, за всичко което прави за отбора.

Тоест да очакваме г-н Мехмедов да осигури разходка с яхта около остров Крит, а вие да донесете в България европейската титла?

Ха-ха-ха (смее се), дано, дано, не мога да бъда сигурен дали ще стане, но да се надяваме, че ще го направим това.

Благодаря ти и успехи за напред!

И аз благодаря и успех на вашата медия.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Буфери, къде сте? А, да, в темите за Ботев...
+4
 
 
Коала честито за титлата! Ама вашия отбор има един много голям проблем. За ваше съжаление този проблем е неизлечим и остава за цял живот. Проблема Ви е че носите черно-бели фланелки, а не жълто-черни :)))
+11
 
 
много си голям бат диме .пойелажам ти много хубави моменти с мом4етата от вип дент
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: