Японци канят "Казанлък Волей" на визита във Фукуока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:22 / 05.07.2013
1099
Японци поканиха девическия тим на "Казанлък Волей" за виза през есента в Страната на самураите и изгряващото слънце. Поканата е дошла лично от кмета на японския град Монеката, област Фукуока - Хамори Тами, който преди месец и нещо бе на посещения в Казанлък за традиционния Празник на розата. Тогава, по негово желание, високият японски гост присъства на демонстративна тренировка в спортна зала "Багира" на две формации от казанлъшката волейболна школа - тима на момичета до 15-годишна възраст и на отбора за девойки младша възраст.

Според запознати Хамори Тами бил запален фен на волейбола и като научил за волейболния клуб на "Казанлък Волей" и неговите големи успехи през миналия сезон, сам проявил желания да се запознае със състезателките от Казанлък и лично да се увери в качествата им. Хамори Тами присъства на демонстративна тренировка в спортна зала "Багира" и остана очарован от уменията на младите волейболистките от Казанлък.

Двете селекция на "Казанлък Волей" направили силно впечатление на Тами и скоро след посещението на делегацията от Монеката в Казанлък, той решил лично за изпрати покана за визита на "розите" в далечната страна. Идеята на японския управленец е при евентуалното си гостуване в Япония, младите казанлъчанки да участват в силен международен волейболен турнир в област Фукуока, който е част от традиционната Седмица на спорта там.

"Нека обсъдим тази идея с нашето клубно ръководство и тогава ще решаваме. Ако се договорим с японците ще заминем... ", коментира изпълнителният директор на казанлъшкия клуб Деко Григоров

 



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 5
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).