Колоездачен ас на "Цар Симеон 1898" участва в две дисциплини на европейския младежки олимпийски фестивал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:51 / 15.07.2013
1889
Младият колоездачен ас на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" Николай Генов ще участва в две дисциплини - индивидуално бягане по часовник и на критериум, на стартиралия Международен европейски младежки олимпийски фестивал на спорта в холандския град Утрехт.

Ники бе избран за титуляр в представителния ни тим, заедно с национала от КК "Бургас" Нягол Няголов, в жестоко "сито" измежду общо 12 наши млади колоездачи.

Генов и Няголов стартират своето участие утре - 16 юли, в 13,30 часа, за когато е предвидена дисциплината индивидуално бягане по часовник. На 18 юли - четвъртък, също в 13,30 часа двамата ще се пуснат в критериума по улиците на Утрехт.

Както е известно, освен Генов, още един от младите таланти на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" бе повикан в националния юношески отбор на България. Това е Адриян Беев, който обаче остана резерва за европейския младежки олимпийски фестивал и не замина за холандския град Утрехт. Генов бе предпочетен, заради отличната си спортна форма, в която се намира. Той спечели 3 шампионски титли на държавно лично-отборно първенство на шосе за юноши в Казанлък преди две седмици. В индивидуалната надпревара Нико направи голямо състезание и отвя конкуренцията. Той блесна още в дисциплината индивидуално бягане по часовник на 10 километра. 16-годишният пловдивчанин кара като лъв и безапелационно финишира първи по тежкото трасе, пред съотборника си от "Цар Симеон 1898" Адриян Беев. Трети в "часовника" остана Нягол Няголов от КК "Бургас".

В общия старт Генов отново доказа, че се намира в отлична спортна форма. Талантливият пловдивчанин бе безупречен по близо 54-километровото трасе, с много добро тактическо "бягане" той се откъсна от основната група и отново убедително изкова първото място, с цели 45 секунди аванс пред втория - Онур Татар от КК "Лястовица" - Казанлък.

После Генов и Беев бяха в основата и на отборната шампионска титла на "Цар Симеон 1898" се показаха отлични тактици, "работеха" активно за отборната шампионска титла и я спечелиха убедително, на 4 минути пред основните си конкуренти - отбора на "Хемус-Троян" и казанлъшкия "Лястовица", с 6.19.38.

Така за близо месец Николай Генов спечели първо купа "Загорец" в Нова Загора, а после и колокритериума в столицата за купа "Димитър Котев".

Иначе Генов и Няголов тръгнаха за големия спортен форум Холандия направо от едномесечния лагер на националите, който се проведе в Белгия. Тренировъчният камп на най-добрите наши млади колоездачи там на практика бе основна подготовка за олимпийски фестивал на спорта, което е едно от най-важните спортни събитие за млади таланти, в което спортисти от цял свят се състезават в различни видове спорт. 33-ма български спортисти заминаха европейския младежки спортен форум в Холандия, като надпреварата ще продължи 21 юли. Нашата делегация се води от генералния секретар на Българския олимпийски комитет Белчо Горанов.

Световният спортен фестивал за млади спортисти и тази година ще събере над 2 000 спортисти от Европа.Младите ни състезатели ще стартират в 6 вида спорт - лека атлетика, колоездене, спортна гимнастика, джудо, плуване и тенис.

Форумът ще премине под патронажа на ЮНЕСКО и в него ще се пуснат отбори и индивидуални спортисти, които ще се състезават в 13 вида спорт. Големият спортен форум тази година в Холандия предхожда предстоящите през август 2014 година Летни олимпийски младежки игри, които се провеждат на всеки 4 години, а догодина техен домакин ще бъде китайският град Нанкин.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).