ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
Петър Дочев взе Ваня Соколова за помощник треньор в "Казанлък Волей“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:42 / 06.08.2013Коментари (0)1426
©
Новият наставник на "Казанлък Волей" Петър Дочев взе за свой пръв помощник треньор известната българска волейболистка Ваня Соколова. 35-годишната бившата капитанка на националния отбор на България се завърна наскоро в родината и се е съгласила да бъде дясна ръка на Дочев в тима на "розите".

Ваня доскоро работеше като треньорка в Италия на подрастващи и бе едновременно с това професионален състезател в елитния кипърски тим "Аполон" от Лимасол, където треньор е българинът Димитър Лечев.

С привличането на Соколова в Казанлък се надяват освен да помага на Дочев, тя да следи изкъсо и да развива качествата на талантите от местната волейболна школа.

Както е известно известната ни волейболиска и националка от близкото минало, доскоро работеше с успех с 10-12 и 12-15-годишни момичета в Италия, за сицилианския волейболен клуб "Рибера" (Сицилия). Тя бе там треньор и на двете двете възрасти и постигна много добри резултати. Преди това Ваня бе реализатор №1 на италианската Серия А2, когато играеше с екипа за елитния "Еуропея 92" (Изерния) и отново консултираше в девическата школа на този клуб.

Ангажиментите на Соколова на Апенините напоследък обаче й отнемаха само 7-8 месеца, а в останалото време българката си допълваше като играеше в първенството на Кипър за тима от Лимасол.

"Винаги съм искала след края на кариерата си да започна работа с подрастващи, но мислех да поиграя поне още 1-2 години. Ситуацията в Италия обаче ме постави в такова положение, че приех без да се замислям", споделя Соколова.

По време на престоя си на Ботуша тя записва 6 сезона като играч на различни клубове, изкарва успешно треньорски курсове, като получава лиценз за всички волейболни лиги, без елитните Серия "А" и Серия "Б", където се изисква отделен сертификат за най-високо ниво.

Иначе женският тим на "Казанлък Волей" стартира вчера предсезонната си лятна подготовка, с група от 11 състезателки и без националките Славина Колева и Веселина Григорова, и капитанката си Ася Динова. Трите имат различни ангажименти и са предупредили, че ще закъснеят за първите тренировки.

От миналогодишния състав в отбора засега остават Виолина Николова, либерото Кристин Колчакова, Елица Баракова, Ася Динова и девическата националка Йоана Николова. Тези дни към отбора се очаква да се присъедини и миналогодишната титулярна разпределителка Кристина Гунчева, която бе приета за редовна студентка в Пловдивския университет. В тима се завръща обаче и друга разпределителка - Мария Георгиева, която през миналия сезон вдигаше за плевенския "Спартак". 24-годишната казанлъчанка е предпочела да се прибере в родния си тим и е отказала всякакви други оферти.

Заради личен ангажимент Виолина Николова ще започне подготовка в четвъртък или в петък. Миналогодишната титулярка Кристина Тотева, която имаше вариант да се завърне във Франция и отново да облече екипа на "Безие", също сигурно остава в Казанлък. Тя в момента има изпити и е помолила ръководство малко да закъснее. Очаква Тотева да започне лятна подготовка с тима в най-скоро време, заедно с още 3-4 нови класни попълнения.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: