"Цар Симеон" с 3 вицешампионски титла от държавното на писта за кадети в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:23 / 14.08.2013
1713
С 3 вицешампионски титли и един бронзов медал, се завърна пловдивският колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" от републиканското лично-отборно първенство на писта за юноши младша възраст, което се проведе на колодрума в Пазарджик. Юношеските национали на пловдивския велотим Николай Генов и Адриян Беев отново показаха много добра спортна форма и малко не им достигна да спечелят и златни медали.

Генов стана първо вицешампион на страната в атрактивната дисциплина 2000 метра индивидуално преследване, като отстъпи златния медал и титлата на друг национал - Нягол Няголов от КК "Бургас". В дисциплината "бързина чрез отсраняване" Ники по чудо изпусна шампионската титла и остана със сребърния медал, отстъпвайки златото на представителя на домакините от "Печенеги" (Пазарджик) - Данаил Кръстев. Другият юношески национал на "царистите" - Адриян Беев, също бе близо до златния медал в дисциплината "издръжливост по точки", но остана втори и се заводоволи с вицешампионска титла.

Първото място и златния медал отнесе друг представител на домакините от "Печенеги" (Пазарджик) - Станислав Киров. В отборната надпревара тимът на "Цар Симеон 1898" в състав: Николай Генов, Адриян Беев и Октай Мехмед, състав спечели бронзовите медали в традиционнтата дисциплина "италианско преследване", популярна отскоро и като олимпийски спринт. Това обаче бе първи медал от официално първенство на дебютанта в "царския" тим Октай Мехмед.

В "италианското преследване" пловдивчани бяха изпреварени единствено от отборите на "Печенеги (Пазарджик) и "Лястовица"(Казанлък). Пистовото юношеско първенство при кадетите включваше основно 7
дисциплини. Това са скрач, 2000 метра индивидуално преследване, 2000 метра отборно преследване, "издръжливост по точки", 200 метра летящ старт, дисциплината бързина, индивидуално бягане на 500 метра - от място, както и традиционното италианско преследване.

В пистовия държавен шампионат в Пазарджик се пуснаха близо 100 млади колоездачи от всички велоцентрове в странатa. Състезанието бе от календара на Българския колоездачен съюз и премина при добра организация и оправдан интерес.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).