ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (20)
Пламен Димов защити шампионската си титла на писта
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:34 / 21.08.2013Коментари (0)1174
©
Капитанът и лидер на пловдивския колоездачен клуб "Цар Симеон 1898" Пламен Димов стана убедително национален шампион на България в най-тежката и престижна дисциплина на писта - "издръжливост по точки". Това стана по време на държавното лично-отборно първенство на страната за мъже и младежи, където колоездач №1 на Пловдив дублира и защити шампионската си титла от миналата година в същата дисциплина.

С поредния си успех 31-годишният пловдивчанин се превърна в герой за "царския" тим. В шампионски стил и с отлично темпо, Пацо кара като лъв на колодрума в Разград - по 40-километровото трасе с 120 обиколки на пистата и спринт на всяка 6-та обиколка. С брилянтна тактика и с отлична "езда" Димов изпревари основните си конкуренти в крайното класиране, като ги остави далеч след себе си. След него, на чувствителна разлика, останаха Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, и Борислав Иванов от столичния "Левски".

Димов можеше да измъкне медал и в други дисциплини от индивидуалната надпревара, но след спечелената шампионска титла в "издръжката" реши малко да "отпусне" педалите.

"Много съм щастлив от тази шампионска титла, защото на практика защитих златния си медал от миналия сезон. Тази дисциплина е много трудна и съм доволен, че отново съм първи в нея и за втора поредна година на държавния ни пистов шампионат аз ставам шампион. Благодарен съм и на момчетата от моя тим, които много ми помагаха", коментира Пламен Димов - "Поздравявам и моя колега от "Спринт" - Разград - Мирослав Минчев, който успя да подобри републиканския рекорд на 1000 метра от място, като направи по-добро постижение от подобрения от него през миналата година 8-годишен рекорд".

Победител на 4000 метра индивидуално преследване стана Станимир Чолаков от "Хемус 1896" - Троян, а на скрач - бившият колоездач на "Цар Симеон 1898" Борислав Иванов, който сега кара за "Левски". Отборен първенец стана тимът на "Хемус 1896" - Троян.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: