ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (5) | Вчера (20)
Силен кръг за отборите от долната част на класирането във Висшата лига на ГФЛ
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:12 / 02.09.2013Коментари (0)1156
© Plovdiv24.bg
Като сравнително интересна ще бъде запомнена седмицата на ГФЛ от 17-я кръг във Висшата лига. Бунта на "опашкарите" се набива в очите от пръв поглед. Вероятно причината за това е, включването на новите отбори в групата, което накара позаспалите отбори, заемащи местата за баражи, да се замислят за оцеляването си в групата. 

Отборът на Lauta Army Fight Club записа трета победа в шампионата, побеждавайки Фитони и АФК Еурокатена с 2:1, както и печелейки драматично мачът с ЖМТ Пчелинчо с 5:4. 

Впечатляващ дебют в елита направиха Гражданите, като шокираха стойностния отбор на Спартак след разгромното 2:12. Тази победа дава да се разбере, че амбициите на новоприсъединения отбор ще са за горната част на класирането, независимо, че ще изиграят само един полусезон.

В горната част на класирането, лидерът VIP Dent записа 15-тата си поредна победа, като преклониха трудно тимът на ЕЛМА ТАКСИ. Черно-белите проспаха първата част, от което се възползваха момчетата в синьо-бяло и поведени от новото си попълнение Гюрсел Вели успяха да поведат с 5:2. Все пак шампионът на България по мини футбол показа класата си през втората част и потопи надеждите на съперника си за нещо повече от почетна загуба. 

Не така добре стояха нещата за първия шампион в ГФЛ - ПФК Ялова поляна. В отсъствието на голмайстора на тима Николай Николов, "розовите" бяха сериозно отупани от бойкия тим на Мас Гранде със 7:2. Така "зелените" излязоха пред опонента в класирането и поглеждат смело към "Лига България".

Драматичен край на срещата Бонели - Криско 4:5 порадва малцината зрители на двубоя. "Шахматистите" взеха солидна преднина за 1:4 и решиха 10 мин преди края, че са си свършили работата. Това очевидно подценяване на съперника бе наказано от червено-сините, за да се стигне до "златно" попадение на капитана Марин Петров, секунди преди сигнала на рефера, с което донесе победата за Криско.

Два двубоя бяха отложени и ще се изиграят през следващите дни, а именно ФК Даяна - Колеж Омега и Младежка-1 - Ботев (Брестник). За сметка на това в неделния следобед в среща от 16-я кръг Колеж Омега не срещна особени трудности, побеждавайки категорично с 11:2 отборът на Бонели. Така "колежани" си върнаха третото място и при победа срещу шампиона ФК Даяна, биха могли да се борят за второто място в групата, даващо право на участие в "Шампионска лига на България"







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Камбуров: Много мразя несправедливостта и съм морално обиден на Крушарски
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: