Силен кръг за отборите от долната част на класирането във Висшата лига на ГФЛ

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:12 / 02.09.2013
1157
Като сравнително интересна ще бъде запомнена седмицата на ГФЛ от 17-я кръг във Висшата лига. Бунта на "опашкарите" се набива в очите от пръв поглед. Вероятно причината за това е, включването на новите отбори в групата, което накара позаспалите отбори, заемащи местата за баражи, да се замислят за оцеляването си в групата. 

Отборът на Lauta Army Fight Club записа трета победа в шампионата, побеждавайки Фитони и АФК Еурокатена с 2:1, както и печелейки драматично мачът с ЖМТ Пчелинчо с 5:4. 

Впечатляващ дебют в елита направиха Гражданите, като шокираха стойностния отбор на Спартак след разгромното 2:12. Тази победа дава да се разбере, че амбициите на новоприсъединения отбор ще са за горната част на класирането, независимо, че ще изиграят само един полусезон.

В горната част на класирането, лидерът VIP Dent записа 15-тата си поредна победа, като преклониха трудно тимът на ЕЛМА ТАКСИ. Черно-белите проспаха първата част, от което се възползваха момчетата в синьо-бяло и поведени от новото си попълнение Гюрсел Вели успяха да поведат с 5:2. Все пак шампионът на България по мини футбол показа класата си през втората част и потопи надеждите на съперника си за нещо повече от почетна загуба. 

Не така добре стояха нещата за първия шампион в ГФЛ - ПФК Ялова поляна. В отсъствието на голмайстора на тима Николай Николов, "розовите" бяха сериозно отупани от бойкия тим на Мас Гранде със 7:2. Така "зелените" излязоха пред опонента в класирането и поглеждат смело към "Лига България".

Драматичен край на срещата Бонели - Криско 4:5 порадва малцината зрители на двубоя. "Шахматистите" взеха солидна преднина за 1:4 и решиха 10 мин преди края, че са си свършили работата. Това очевидно подценяване на съперника бе наказано от червено-сините, за да се стигне до "златно" попадение на капитана Марин Петров, секунди преди сигнала на рефера, с което донесе победата за Криско.

Два двубоя бяха отложени и ще се изиграят през следващите дни, а именно ФК Даяна - Колеж Омега и Младежка-1 - Ботев (Брестник). За сметка на това в неделния следобед в среща от 16-я кръг Колеж Омега не срещна особени трудности, побеждавайки категорично с 11:2 отборът на Бонели. Така "колежани" си върнаха третото място и при победа срещу шампиона ФК Даяна, биха могли да се борят за второто място в групата, даващо право на участие в "Шампионска лига на България"



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).