Илко Николов награди победителите в маратон "Съединение"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:30 / 06.09.2013
2507
Председателят на общински съвет арх. Илко Николов връчи наградите на призьорите в 38-я международен мемориален маратон "Съединение", който се провежда всяка година на 6-ти септември. Шампион стана Яло Николов, от Спортен клуб Мездра, който пробяга 22-те км. от град Съединение до Пловдив за 1 час, 17 минути и 8 секунди, което се оказа и нов рекорд. Второто и третото място в маратона за мъже бе за други двама състезатели на същия клуб.

Силно вярвам, че спортът е не само движение, спортът е здраве. 38-то издание на международния мемориален маратон "Съединение" е прекрасен начин да бъде популяризиран именно здравословният начин на живот и изграждане на навици за активно използване на свободното време. Както всяка година Движението "Спорт за всички - "Мама, татко и аз, - Баба, дядо, и внуче" предостави на пловдивчани и гостите на града рядката възможност да запишат своите имена като победители на една от най-значимите дати в българската история, каза в словото си арх. Николов.

Преди да се включи в церемонията по награждаването председателят на общински съвет арх. Николов поднесе цветя пред паметника Захари Стоянов, който се намира в Дондуковата градина. 

Час преди това арх. Николов присъства и на тържествения молебен отслужен в катредалния храм "Св. Богородица". Арх. Николов изрази надежда си, че в дни като днешния българите ще бъдат обединени. "В днешния ден всеки един от нас трябва да се чувства горд, че е българин. Трябва да бъде обединени, да се чувстваме като едно цяло, като един народ. Искрено се надявам именно обединението да е водещо днес, а не разединение", сподели арх. Николов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).