"Цар Симеон 1898“ се отказва от наемник от Холандия, сменя го с момче от школата

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
13:41 / 20.09.2013
999
Ръководството на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" се отказва от услугите на бившия юноша на ЦСКА Никола Банишки, който бе привлечен дни преди старта на 63-та Международна колоездачна обиколка на България.

Младият българин, който преди да премине в "царския" тим, носеше екипа на аматьорски холандски клуб от Алкмаар, не оправдал големите очаквания към него и не успял да се приспособи бързо към колектива по време на родния тур. Затова Банишки отпада от сметките на пловдивчани за новия спортно-състезателен сезон, обявиха от клубното ръководство.

Както е известно ръководството на "Цар Симеон 1898" (Пд) залагаше много на младия български колоездач, който от години живее и се състезава в Холандия и бе карал за клубове от много популярната местна Аматьорска колоездачна лига.

"Момчето е много амбициозно, решихме да му дадем шанс за участие в такова голямо състезание, каквото безспорно бе Обиколката, но му бе много трудно да се адаптира така бързо. За него родният тур бе голям тест, голямо изпитание, но явно не можа да издържи на голямото напрежение и отговорност, поради по-малкия си опит", коментира главният треньор на пловдивския тим Петър Павлов.

Банишки не можа да завърши 63-та Международна колоездачна обиколка на България и отпадна от колоната още след първите състезателни етапи. Заради слабото му представяне на него няма да му бъде предлаган нов договор, обявиха от клубното ръководство. Вместо на наемника от Холандия, шефовете на "Цар Симеон 1898" ще предложат контракт за новия сезон договор на някой от момчетата от юношеския тим на клуба - старша възраст.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).