ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (20)
Откриват мини-голф игрището в Комплекса за социални услуги "Св. Георги“
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:54 / 12.11.2013Коментари (0)1774
©
Мини-голф четвъртък - така екипът на КСУ "Св. Георги" Пловдив е нарекъл празника, който подготвя за откриване на мини-голф игрището, изградено само за няколко месеца със собствени средства и труд в двора на социалния център. На 14 ноември от 11 часа официалната церемония ще събере пред съоръжението представители на държавната и местната власт, спортисти-ветерани, възпитаници, учители, социални работници и психолози от Комплекса.

Веднага след откриване на игрището е предвиден кратък открит урок по мини-голф, за който от София се очаква специално да пристигне експертът в атрактивната игра Стан Стоянов. Програмата предвижда още хот-дог пауза, в която на барбекюто на открито всеки ще може да опита от кулинарните творения на възпитаниците от паралелката по готварство в Учебно-производствения център към Комплекса.

Импровизирано "мини мини-голф състезание" ще опита да събере пред седемте дупки на игрището по двама представители не само на различните услуги в социалния център, но и на гостите, в това число и на журналистите. Накрая, разбира се, ще има снимка за спомен, уверява директорът на КСУ "Св. Георги" Апостол Делев, чиято идея е на територията на Комплекса да се създаде първия в България Социален Спортен Център.

Мини-голф игрището започна да се изгражда в средата на месец май тази година. Днес дворът на Комплекса придобива не само красив и модерен вид, но се превърна и в още едно място за социализация чрез спорт на възпитаниците му. Идната пролет екипът на Комплекса планира атрактивни турнири, в които амбицията е да се привлекат като участници и другите социални заведения в Пловдив.

Това е най-новото спортно съоръжение в КСУ "Св. Георги". Възпитаниците се радват на закрита мултифункционална зала, в която освен баскетбол, волейбол и бокс, се провеждат тренировки по джудо за хора със специфични потребности. Функционира зала за стрелба с пневматично оръжие, оборудвана отново с труда и средствата на Комплекса. Има още фитнес зала и открити игрища.

Те се ползват от лица с метални, сензорни и физически увреждания, лица в риск, социално слаби, хора, лишени от родителски грижи, лица със специални образователни потребности.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: