Откриват мини-голф игрището в Комплекса за социални услуги "Св. Георги“

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:54 / 12.11.2013
1774
Мини-голф четвъртък - така екипът на КСУ "Св. Георги" Пловдив е нарекъл празника, който подготвя за откриване на мини-голф игрището, изградено само за няколко месеца със собствени средства и труд в двора на социалния център. На 14 ноември от 11 часа официалната церемония ще събере пред съоръжението представители на държавната и местната власт, спортисти-ветерани, възпитаници, учители, социални работници и психолози от Комплекса.

Веднага след откриване на игрището е предвиден кратък открит урок по мини-голф, за който от София се очаква специално да пристигне експертът в атрактивната игра Стан Стоянов. Програмата предвижда още хот-дог пауза, в която на барбекюто на открито всеки ще може да опита от кулинарните творения на възпитаниците от паралелката по готварство в Учебно-производствения център към Комплекса.

Импровизирано "мини мини-голф състезание" ще опита да събере пред седемте дупки на игрището по двама представители не само на различните услуги в социалния център, но и на гостите, в това число и на журналистите. Накрая, разбира се, ще има снимка за спомен, уверява директорът на КСУ "Св. Георги" Апостол Делев, чиято идея е на територията на Комплекса да се създаде първия в България Социален Спортен Център.

Мини-голф игрището започна да се изгражда в средата на месец май тази година. Днес дворът на Комплекса придобива не само красив и модерен вид, но се превърна и в още едно място за социализация чрез спорт на възпитаниците му. Идната пролет екипът на Комплекса планира атрактивни турнири, в които амбицията е да се привлекат като участници и другите социални заведения в Пловдив.

Това е най-новото спортно съоръжение в КСУ "Св. Георги". Възпитаниците се радват на закрита мултифункционална зала, в която освен баскетбол, волейбол и бокс, се провеждат тренировки по джудо за хора със специфични потребности. Функционира зала за стрелба с пневматично оръжие, оборудвана отново с труда и средствата на Комплекса. Има още фитнес зала и открити игрища.

Те се ползват от лица с метални, сензорни и физически увреждания, лица в риск, социално слаби, хора, лишени от родителски грижи, лица със специални образователни потребности.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 5


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).