ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (4) | Вчера (20)
VIP Dent спечели Kупата на Пловдив 2013
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:22 / 20.11.2013Коментари (1)3167
Шампионът на България по мини футбол за 2013г успя да спечели първия си трофей от турнира КУПАТА НА ПЛОВДИВ, още при първото си участие в надпреварата. Така играчите с "черно-бели" екипи прекъснаха двугодишното господство на ФК Даяна, които спечелиха първите две издания на турнира. Във финала, игран снощи на терена на спортен център "Арена", VIP Dent победи АФК ГАРАТА с 3:7, което за лидерът в СЕДМИЧНА ЛИГА беше втори загубен финал през този сезон, след като позволиха да бъдат надиграни и на финала за КУПА АРЕНА.

Независимо от голямата разлика в резултата, срещата се движеше равностойно, като през първото полувреме АФК ГАРАТА определено трябваше да съжалява за това, че не води в резултата. Две греди и няколко чисти положения, пропуснати от Владо Велчев, Георги Андонов и Иван Василев, не позволиха на "черните" да открият резултата. И макар в тези минути да се създаваше впечатление за превес на противника, заспалия гигант VIP Dent успя да намери пролука в стабилната четиричленна защита на съперника и в 16-тата минута Андрей Костадинов довкара една спасена топка от блестящо игралия през целия мач вратар Константин Велков. Така малко алогично на фона на играта до този момент, лидерът във ВИСША ЛИГА откри резултата. Голът даде нужния импулс в редиците на "черно-белите" и те коренно промениха играта си. В ход влезе най-силното им оръжие - "стоматолозите" започнаха да се движат много по терена, създавайки дискомфорт на съперника. Това веднага даде резултат, след няколко пропуска, дойде отново времето на Андрей Костадинов, който удвои преднината на VIP Dent в 20-та минута. При този резултат дойде паузата на срещата.

След почивката АФК ГАРАТА вкара "гол от съблекалнята", след като защитата на шампионът на България заспа. Със самото изпълнение на център, Владислав Велчев се разходи като на парад през защитата на

"черно-белите" и само след 20 секунди резултатът бе намален - 1:2. Шокирани от нелепия гол, VIP Dent позволиха, след по-малко от минута, голмайстора на АФК ГАРАТА да излезе очи в очи с отлично представилия се на рамката на вратата Христо Трифонов - Коалата, но този път стражът на "черно-белите" не позволи резултатът да бъде изравнен. Интригата се задържа до 36-та минута, до която и двата отбора имаха своите възможности, но не ги реализираха. Началото на края за АФК ГАРАТА настъпи, когато при изпълнение на ъглов удар, Стоян Ангелов бе оставен непокрит и последния се разписа за 1:3. Това свали гарда на "железничарите" и в следващите 2 минути те инкасираха две попадения на Димо Станков (37 и 38 мин), с което и последната въпросителна кой ще вдигне купата падна. До края на срещата за VIP Dent се разписаха Христо Чалъков (42) и Иван Гешев (48). АФК ГАРАТА все пак успя да върне ве попадения в края на срещата, дело на Тодор Кавръков (47) и Георги Андонов (48).

Така най-добрия отбор по мини футбол в Пловдив успя да спечели първия си трофей от участието си в Градска Футболна Лига. Капитанът Симеон Лазаров вдигна КУПАТА НА ПЛОВДИВ, която от днес ще краси богатата витрина с трофеи на клуба. "Черно-белите" са на 1 точка от спечелването на шампионата, като водят убедително във BNC ВИСША ЛИГА. Освен златните медали за победителите, организаторите подариха ваучер на стойност 100лв в ресторант ХЕПИ ДЖО, с който носителят на купата за 2013г ще може да се почерпи за спечеления трофей. Утешителна награда за АФК ГАРАТА, освен сребърните медали, е факта, че поради участие на VIP Dent в турнира ШАМПИОНСКА ЛИГА НА БЪЛГАРИЯ 2014, за момчетата в черни екипи е осигурено участие в ЛИГА БЪЛГАРИЯ 2014, където "железничарите" ще могат да премерят сили с отбори от цяла България.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Атлетик (Куклен) се поздрави с втора победа, Рангел Игнатов блесна с гол и асистенция
Честит юбилей на две от големите легенди на Локомотив!
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: