Марица с ценна победа над Сокол в Марково

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
20:37 / 23.11.2013
3147
В здрав мач "Марица" победи като гост "Сокол" (Марково) с 1:2. Срещата бе изпълнена с много борба и положения и за двата отбора. По-настойчив бе тимът на "Марица", повечето чисти положения бяха пред вратата на "соколите" и логично "жълто-сините" се поздравиха с победата.

Още в 10-та минута, при първото по-сериозно положение, домакините от Марково успяха да поведат в резултата. Маричани изравниха в 38-та минута чрез завърналият се след контузия Иван Влашев. Само няколко минути след това - в 42-та отново Влашев доведе нещата до пълен обрат. До края на полувремето пловдивчани имаха още шансове за гол, но отборите се оттеглиха на почивка при резултат 1:2.

През второто полувреме, в родопската мъгла, на стадиона в село Марково имаше много борба. Тежка контузия получи Атанас Атанасов, след като футболист на домакините изрита неволно топката в главата му. Домакините се опитаха да изравнят резултата, но защитата на маричани се справи с почти всичко. "Жълто-сините" прилагаха преса и спираха рано повечето атаки на "Сокол", като от своя страна също организираха опасни атаки. В крайна сметка резултатът 1:2 се запази до края на срещата.

С тази четвърта поредна победа "Марица" запази втората си позиция събирайки 26 точки, като намали разликата с лидера "Спортист" (Г.Чардак), който почива в този кръг. Трети остава Металик (Сопот) с 25. "Сокол" (Марково) е на 13-то място с 12 точки, но и с 2 мача по-малко.

В последният есенен кръг дербито ще е на стадион "Марица", където един срещу друг, в пряк двубой, се изправят конкурентите за първата позиция - "Марица" и "Металик". Срещата е в събота, 30 ноември, от 14:30 часа. Ден преди това, на 29 ноември, петък, от 18 часа, в ресторант "Форум" в ЖК "Тракия" ще се учреди фенклуб на ФК "Марица". Организаторите канят всички, които обичат този клуб да присъстват.



Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).