Марица победи с 2:0 Металик и запази шансове за "В" група

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
12:52 / 01.12.2013
2683
"Марица" победи заслужено своя пряк конкурент за влизане във "В" група "Металик" (Сопот) с 2:0 в мач от 15 кръг на "А" ОФГ, като така "жълто-сините" завършиха есенния полусезон по най-добрия начин. Головете за маричани вкараха Тодор Иванов в 2-та минута и Добромир Златанов в 87-та.

"Жълто-сините" имаха силна подкрепа от верните си фенове, които отново използваха пиротехника. Двубоят беше интересен, със сравнително бърз футбол, като пловдивчани бяха по-добрият отбор на терена. Те пропиляха още много шансове за гол, а интригата се запази до последните минути на срещата. Иван Влашев тормозеше най-много защитата на гостуващия отбор. 

Футболистите на "Металик" също организираха доста атаки, но "жълто-сините" защитници бяха почти безпогрешни и гостите от Сопот стигнаха до едва няколко точни удара. Вратарят на "Марица" и капитан на отбора Димитър Георгиев, се представи на високо ниво и запази вратата си суха. Така пловдивчани спечелиха пета поредна победа, а единственото, което помрачи леко настроението на "жълто-сините" фенове беше поведението на съдията и многото картони вдигнати на футболисти на "Марица".

В класирането тима воден от Васко Кръстев събра 29 точки и завърши на 2-ра позиция есенния полусезон след водача "Спортист" (Голям Чардак). Пловдивчани имат големи шансове на пролет да атакуват лидерското място, което дава право на бараж за влизане в Югоизточна "В" група.



Виж коментарите (2)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).