Грешка в края коства победата на Ботев срещу Уфа

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (129)
17:01 / 25.01.2014
15439
Съставът на Ботев записа равенство във втората си контрола от подготвителния лагер в Кипър. "Канарчетата" завършиха наравно 2:2 с руския Уфа.

Иван Цветков даде аванс на "канарчетата" още в 27-ата мунита. Нападателят се възполза от пас на Мариян Огнянов и с диагонален удар с десния крак откри резултата.

До края на първото полувреме, пловдивчани имаха още няколко възможности да удвоят преднината си, като най-близо до гол бе Артур Енрике, но ударът му бе спасен от стража на руснаците.

Уфа възстанови равенството през втората част след грешка на Росен Андонов. Стражът в опита си да намери съотборник подаде топката на Игор Безденежник, който с мощен шут изравни резултата.

Резервата Рамарио Кортзог отново изведе Ботев напред четвърт час преди края. След пряк свободен удар за "канарчетата" топката попадна в холандското крило, който с феноменален удар от 18 метра я прати в дясната сглобка на вратата на руснаците и направи безпомощен вратаря на "зелените", който само изгледа влизащата във вратата топка.

Феребори Доре можеше да донесе победата на "канарчетата", но се отчете се невероятен пропуск, като не успя да засече центриране на Луис Педро на 2 метра от вратата. 

Така се стигна до продължението на мача, когато след нова грешка в отбраната на пловдивчани руснаци стигнаха до равенството. Димитър Везалов сгреши при изнасянето на топката, след което тя попадна в Дмитрий Голубов, който с мощен удар прати топката в долния ляв ъгъл, оформяйки крайното 2:2.

Това е втората контрола на Ботев от началото на зимната подготовка. В предишната проверка "жълто-черните" победиха с 2:1 швейцарския Сион. Головете за пловдивчани отбелязаха Вандер Виейра от дузпа и Цветелин Чунчуков.

Ботев: Адам Стаховяк (Росен Андонов), Йордан Христов (Филип Филипов), Сивард Спрокел (Димитър Везалов), Серджан Лукин (Алесандру Бенга), Артур Енрике (Веселин Минев), Томаш Иршак, Георги Сърмов (Серкан Юсеин), Вандер Виейра (Феребори Доре) , Алекандро Куртеан (Луис Педро), Мариян Огнянов (Абел Анисе), Иван Цветков (Ромарио Кортзорг)


Виж коментарите (129)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).