Близо 5000 часа доброволен труд на Световното по фехтовка в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:00 / 11.04.2014
1297
190 доброволци взеха участие в организацията и провеждането на Световното първенство по фехтовка за кадети и младежи в Пловдив /3-12 април/. Основната част от тях са от Центъра за работа с доброволци на Национален алианс за работа с доброволци в града. Сред доброволците има ученици от пловдивски училища, студенти, работещи, както и няколко чужденци - от Египет, Ирландия, Унгария, Македония и Малайзия.

4800 часа доброволен труд са положили доброволците за 10-те дни на Световното първенство. Това се равнява на 10 хиляди лева икономически принос към реализирането на събитието. /умножено по минималната ставка за заплащане на час в България към януари 2014г. - 2,05 лева/.

Средната възраст на доброволците е 17 години, а 60 години е разликата между най-младия и най-възрастния - 70-годишния македонец Александър. Най-малкият участник е отново Александър, който е на 7 години и носи знамето на България на официалното откриване.

Общият брой изядени сандвичи е 871, а литрите пролята пот в тичане по различните пунктове и позиции е в пъти повече.
Думата "благодаря" беше казана на доброволците повече от 9 600 пъти на 104 езика.

За Световното първенство в града на тепетата дойдоха състезатели от 104 държави от цял свят, които, заедно с техническия и помощен персонал наброяват над 1600 души.

Официалното награждаване на доброволците със специални удостоверения за положения труд ще се случи точно в 16,00 часа на последния ден от състезанията - 12 април, в 13 палата на Панаира.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 9
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).