Колоездачи на "Цар Симеон 1898" в националния за Европейското

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:57 / 07.08.2015
1856
Трима колоездачи на пловдивския велоклуб "Цар Симеон 1898" ще представят България на стартиращото днес Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи в Естония.

Шефовете на Българския колоездачен съюз изпратиха повиквателни на двете млади надежди на пловдивчани Николай Генов и Адриян Беев за юношеския ни национален отбор, както и на Нако Георгиев - за представителния младежки тим за България.

Генов и Беев бяха призовани в държавния ни юношески тим лично от новия национален селекционер за тази възрастова група - Людмил Киров. Генов е юношески шампион на страната на шосе в индивидуалното бягане по часовник, и с балканска вицешампионска титла в същата дисциплина, спечелена на Балканското първенство за юноши и кадети на шосе в Румъния.

Както е известно Николай Генов и Адриян Беев бяха включени в националния младежки отбор на България за поредица от 3 силни 4-етапни състезания за младежи - в Полша, Македония и Словения, от категории 2.1, на които се 18-годишните пловдивчани се представиха успешно. Останалите двама състезатели в националния ни тим са пазарджиклията Станислав Киров и Михаил Михайлов от "Хемус" - Троян.

Още един колоездач на "Цар Симеон 1898" е повикан в националния ни отбор, но при младежите за Европейското в Естония. Това е Нако Георгиев, който в момента е преотстъпен в Германия и бяга за елитния немския тим "Щолдинг". 20-годишният пловдивчанин преди месец спечели националната титла на България в общия старт на 155 км. Сега амбициите му са за нови успешно представяне.

" Радвам се, че отново ще бъда на такъв гоялм спортен форум. Смятам че съм много добре подготвен. Готвех се много усилено за това Европейско първенство, цялата ми предсезонна подготовка беше насочена именно за този най-важен старт, защото ще представям България, а това много ме задължаваше", коментира Нако Георгиев преди тръгване.

Започващото днес Европейско първенство по колоездене на шосе за юноши и младежи ще се проведе в Талин и околностити на естонската столица.

Еврошампионатат в Естония включва двете традиционни дисциплини на шосе - "часовник" на 26 км и общ старт с дължина на трасето от 129 километра.

"Самото участие на Нако, Ники и Адриян на Европейското първенство си е успех, както и голямо признание за работата в нашия клуб спрямо подрастващите и селекцията. Не случайно сме водещ клуб в България по работата си с детско-юношеската школа", коментира главният треньор на "Цар Симеон 1898" Петър Павлов.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).