Мартин Камбуров: Трудно е, трета година поред градим нов отбор

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (4)
13:16 / 14.09.2015
3805
Лидерът и капитан на Локомотив Мартин Камбуров даде кратко интервю за в. "Тема Спорт", в което говори за ситуацията в клуба, финансовото състояние на "черно-белите", както и целите на тима през този сезон.

Мартине, защо Локомотив все още не може да разкрие пълния си потенциал?

- За мен основната причина е, че трета година поред правим нов отбор, и то все в движение. Това няма как да не оказва своето влияние, но не може да търсим само в това оправданието. Да, и този сезон не е изключение и ще бъде трудно, но ще се опитаме, където можем, да взимаме точки и да подобрим класирането си. Феновете ни не го заслужават.

Какво липсва на тима?

- Отборът като не побеждава, винаги могат да се търсят оправдания и в защитата, и в атаката, и в нападението. Не мога да кажа нещо специално и конкретно какво ни липсва, а пък и аз съм вътре на терена. Може би хората отвън, треньорите и тези, които са по-близко до тима, ще споделят мнение как изглеждаме, какво ни трябва. Като цяло не може да се изтъкне само, една причина за по-слабия ни старт. Нещата са комплекси. Нужно ни е време. Отбор за един ден не става. През тези три години имахме и много сътресения с президенти и спонсори. Всичко това се трупа.

В тази връзка как стоят сега нещата в клуба по отношение на финансите?

- Сега са добре. Новите спонсори ни дават надежди, че нещата ще са наред през целия сезон, което е хубаво, за да може отборът да се успокои и да играе по-добре. Да се опитаме да взимаме точки. Аз не мисля, че играем толкова лошо. Не смятам, че някой отбор ни е надиграл тотално или сме били много по-слаби от него. Просто първото положение, което имат срещу нас другите отбори, им влиза. При нас е обратното, създаваме не малко ситуации, но не можем да ги реализираме. Затова е нормално да се насъбира напрежение. Ето сега с Черно море две наши грешки решиха мача. Но се надявам с една-две победи отборът да излезе от тази ситуация, да се отпусне и ще играе по-добре. Точките ще върнат самочувствието и увереността на повечето момчета. Това ни липсва.

През този сезон няма да го има разделението на две плейофни групи, което може би е по-добре за Локомотив?

- Да, а и има още доста мачове, всичко може да се случи и срещите дотук го доказват. Надявам се възможно най-бързо да се обиграе тимът, а и дано шансът малко да се обърне на наша страна. Вярвам, че добрите дни за Локомотив Пловдив предстоят. Опит не ни липсва. Младите обаче в някои моменти трябва да поемат малко повече отговорност. Нещата ще се наредят, не се съмнявам. Нужно е само да сме позитивно настроени и да вярваме в собствените си възможности.



Виж коментарите (4)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).