ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (20)
Ботев и Локомотив със зрелищно реми при набор 2002
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:57 / 05.11.2015Коментари (0)1963
©
Снимка: Архив
Ботев и Локомотив завършиха 2:2 в дербито от 10-ия кръг на първенството при набор 2002. Двубоят се игра на изкуствения терен на базата в "Коматево" и въпреки делничния ден бе изгледан от над 150 зрители. Двата тима направиха зрелищен мач, в който заслужено си поделиха по една точка.

"Жълто-черните" стартираха по-добре срещата и в първите 15 минути контролираха случващото се. В 12-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар, след който Станислав Работов засече с глава, но стражът на "черно-белите" се намеси отлично и изби. След началния домакински натиск гостите поизравниха играта и дори стигнаха до три добри ситуации за гол. Първо в 17-ата минута "смърфовете" създадоха сериозна суматоха пред вратата на Христо Маджуров, но с общи усилия ботевистите избиха кълбото.

В 18-ата минута топката влезе във вратата на Ботев, но попадението бе отменено заради засада. След още 120 секунди игра футболист на Локомотив се озова на отлична позиция сам срещу Маджуров и шутира, а кълбото премина покрай вратата. В 25-ата минута гол на "жълто-черните" също бе отменен заради засада, след като Петър Итов центрира отдясно, а Даниел Иванов засече от въздуха и прати кълбото във вратата на "смърфовете", но страничният съдия вдигна флага.

Нулевата първа част по нищо не предвещаваше головото зрелище, което двата отбора сътвориха след почивката. В 43-ата минута Ивайло Кръстев бе изпуснат от "жълто-черната" отбрана и след като надбяга защитник стреля от границата на наказателното поле, Христо Маджуров не се бе позиционирал добре и топката влетя във вратата за 0:1. 2 минути по-късно "канарчетата" изпълниха свободен удар, след който нападател стреля от въздуха, но много неточно. В 47-ата минута Петър Итов пусна диагонален пас към Атанас Чернев, нападателят овладя кълбото и с плътен удар изравни - 1:1.

Равенството обаче се задържа само 120 секунди. В 49-ата минута "черно-белите" центрираха от ъглов удар, а Християн Петров засече топката с глава от точката на дузпата и след като Христо Маджуров отново се бе пласирал лошо, кълбото премина голлинията на Ботев за втори път - 1:2. По подобие на предходната ситуация, равенството отново бе възстановено след още четири минути игра. Томислав Георгиев се възползва от лошо изритана топка от защитник на "смърфовете", напредна с кълбото и с диагонален удар простреля стража за 2:2.

Двата тима не се примириха с равенството и тръгнаха да търсят победата. В 56-ата минута "канарчетата" изпълниха ъглов удар, след който двама състезатели в "жълто-черно" се сблъскаха и си попречиха на не повече от два метра от вратата на "черно-белите". В 62-ата минута топката бе изсипана към наказателното поле на Ботев, Христо Маджуров излезе неразчетено и се сблъска със защитник, а кълбото се озова във футболист на Локомотив, който обаче не уцели опразнената врата. В 66-ата минута футболистите на Марчо Дафчев създадоха сериозно меле пред вратата на "черно-белите", но никой не успя да нанесе точен завършващ удар.

По този начин "канарчетата" запазиха лидерската си позиция в класирането и все още са без загуба от началото на шампионата. В следващия кръг "жълто-черните" ще срещнат Евроколеж.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ПФК Локомотив поздрави съгражданите си от Марица и всички с "жълто-сини" сърца
Спартак зове за подкрепа в първия домакински мач на новия треньор
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Пловдивчанинът Димитър Папазов игра цял мач за Болоня при загуба от Шахтьор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: