ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (1) | Вчера (20)
Ботев измъкна победата в дербито срещу Локо с гол на Балтанов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:53 / 20.02.2016Коментари (189)54696
Ботев записа първа победа за сезона в пловдивското дерби. "Канарчетата" триумфираха с 1:0 над градския съперник Локомотив пред пълните трибуни в Коматево. 

Двубоят от трибуните изгледаха новите собственици на Ботев Румен Чандъров и Георги Самуилов, както босът на Локомотив Христо Крушарски в компанията на Димитър Пенев.

Преди срещата двата отбора издиганаха плакат в подкрепа на болния от левкемия фен на Ботев Николай Попов с надпис "Дари надежда на Ники". Мачът започна с едноминутно мълчание в памет на легендарния защитник на България Трифон Иванов.

Лъчезар Балтанов изведе "жълто-черните" напред още в 8-ата минута. Халфът, който често огорчава Локо в дербитата, вкара невероятно красив гол с мощен удар. Той изстреля истинска стрела от воле, която свари неподготвен вратаря Ел Харуби.

"Черно-белите" бяха близо до изравняването минути по-късно, но Крум Стоянов отблизо не намери очертанията на вратата.

В 28-та минута футболистът на гостите Емил Гъргоров се свлече на терена и претендираше, че е ударен с предмет от трибуните. Реферът Георги Кабаков прекрати за около минута двубоя, докато се успокоят страстите.

Йордан Христов можеше да сложи точка на спора в 101-вото градско дерби в 60-ата минута, но диагоналният му удар бе спасен от мароканския вратар на "смърфовете".

Малко след това пък Пламен Крумов си опита късмета от фаул, но стреля право в ръцете на Виктор Голас.

Със спечелените три точки Ботев измести Локомотив от шестото място. "Жълто-черните" вече имат актив от 23 точки, докато "черно-белите" са с 20 пункта.

Ботев - Локомотив 1:0
1:0 Лъчезар Балтанов 8

Ботев: Виктор Голас, Игор Ощипко, Радослав Терзиев, Йордан Христов, Лъчезар Балтанов, Мариян Огнянов, Серкан Юсеин, Милен Гамаков, Тодор Неделев /85-Наско Милев/, Грегъри Нелсън, Рихави Кифуети /64-Божидар Васев/;

Локомотив: Ел Харуби, Крум Стоянов, Кирил Котев, Александър Тунчев, Пламен Крумов, Стефан Велев, Емил Гъргоров, Мартин Райнов, Веселин Марчев, Айкут Янъков /20-Бирсент Карагарен/, Мансур Гай;

Още по темата: общо новини по темата: 81
11.11.2016
25.02.2016
23.02.2016
22.02.2016
22.02.2016
22.02.2016
предишна страница [ 1/14 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Показва коментари на niki1912
премахни филтъра

+5
 
 
Честито на всички ботевисти заслужена победа. Изключително красива и стойностна игра. Жал ме е за Локото искам да са сулни за да има и добри дербита, защотото това днес не бе дерби единишт отбор(Ботев) играеше другиш (Локо) гледаше. От няколко дни си мисля за този Крушарски, че ммого ми прилича на един наш селски. Само обещания ж крайна сметка не купихте нито един добър футболист не сменихте трньора след като и от космоса се вижда че този за нищо нестава. Не е ли това един PR на Бонев и Узунов само и само да ви затворят устите. Толкова дълго ви търсиха благодетел и изведнъж този се оказа супер дашен милеещ за Локо и така на татък че къде беше толкова време и не се показа. Бази стадиони щеше да строй някой да е чул нещо да се започва. Пожелава ви от все сърце да немрите правилния път и да покажем на шопите че Пловдив е града на футбола а не София или Разград но внимавайте да не ви подхлъзнат. Успех и на двата отбора!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ударно начало и четвъртфинал за Григор Димитров в Стокхолм
Наградиха пловдивски спортисти и треньори, донесли медали от световни и европейски първенства тази година
ПФК Локомотив избра кой да замести временно Христо Златински
Милев и Нестеров вече са полуфиналисти на двойки в Италия
Ето колко ще струва спирането на "Колежа" в събота
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: