Маричанки тръгват към нова титла, да им пожелаем успех!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:43 / 08.04.2016
1831
Полуфиналната серия между Марица (Пловдив) и ЦСКА (София) от женската Национална волейболна лига Демакс+ започва днес. Настоящият шампион и първенецът от редовния сезон предпочете тази серия да започне с гостуване в София.

Битките за разпределението на медалите се подновяват след около месец пауза причинена от евроквалификациите на националния отбор на България за жени до 19 години. Разбира се, през тази пауза момичетата на Иван Петков тренираха усърдно в залата и във фитнеса, направиха и едноседмично турне в Турция, където изиграха четири приятелски срещи със силни местни отбори.

Въпреки че на азиатска земя Марица записа четири загуби, треньорът остана доволен от тези контроли и смята, че те са били полезни за предстоящите двубои с ЦСКА.

На книга пловдивчанки са фаворит в серията, тъй като спечелиха първото място в редовния сезон в НВЛ, а междувременно надиграха Червените два пъти с по 3:0 и още веднъж за Купа България със същия резултат. ЦСКА пък завърши едва на четвърто място преди плейофите.

В срещите между двата тима обаче винаги е имало една допълнителна интрига, датираща от времето, когато ЦСКА и Марица бяха двата водещи отбора в България и си оспорваха почти всеки финал. Именно поради това съперничество двубоите между тях продължават да будят особен интерес.

"Няма как да няма напрежение. Определено сме по-опитният отбор, но дано това да проличи и по време на самите мачове", заяви наставникът Петков.

"Това са плейофи и предишните мачове през сезона няма да имат значение. Желанието ми е да играем добър волейбол и изходът да е възможно най-добрият за нас."

Първият мач от полуфиналната серия между Марица и ЦСКА, която се играе до две победи от максимум три мача, е тази вечер, 8 април, от 18:00 часа в софийската зала Васил Симов и ще бъде предаван пряко по BNT World и БНТ HD.

Тези телевизии ще излъчат и втория мач от серията в зала Пловдивски университет в понеделник, 11 април, също от 18:00 часа.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 20
Днес: 23


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).