Кметът за исканите от Локо терени: Те са близо 200 дка, говорим за много сериозни цифри

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (38)
12:04 / 09.05.2016
8286
Кметът на Пловдив Иван Тотев обяви, че предложението на ПФК Локомотив Пловдив за безвъзмездно отдаване на почти 200 дка общинска земя ще бъде внесено на предстоящата сесията на общинския съвет, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

"За тази цел община Пловдив ще възложи съответните оценки на лицензирани оценители, тъй като това е част от документацията за сесията. До края на седмицата ще изготвим тези оценки. Надяваме се, че до вторник всичко ще е наред", заяви Иван Тотев.

Той припомни, че предложението е за дарение на 120 дка на територията на стадион "Локомотив" плюс още 77 дка в ЖК "Тракия" - близо до Парка на репресираните, между Блок 314 и Блок 99.

"В момента не мога да кажа това каква стойност ще бъде. Но имайте предвид, че миналата седмица направихме сделка в "Тракия" за 15 дка срещу 4 милиона лева без ДДС. Така че тук говорим за много сериозни цифри", уточни кметът на Пловдив.

"Целта на комисията от оценители е да информира Общинския съвет колко тежи това решение, измерено в пари и вече да остави Общински съвет да вземе съответното решение дали е склонен за такова удовлетворяване на искането на Локомотив", каза още Иван Тотев.

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (38)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).