ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Ботев през есента: Обречен на неизбежни амплитуди в представянето си и разлюлян от няколко труса
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:49 / 24.12.2016Коментари (2)4058
© Plovdiv24.bg
Представителният отбор на "Ботев" (Пловдив) изпрати противоречива футболна есен в Първа лига. "Жълто-черните" ще зимуват на 7-ото място в класирането след 19 изиграни кръга и 7 оставащи двубоя до края на редовния сезон.

Тодор Неделев и компания ще се подготвят за оставащата част от първенството на дистанция от 4 т. зад последния в първата шестица състав на "Дунав", който ще гостува под тепетата в първия домакински и общо втори от пролетната серия мачове на "канарчетата".

Есента на 2016-та "Ботев" бе съпътствана от няколко труса, както в представянето на терена, така и в обстановката около отбора, пише в обзорния си материал официалният сайт на клуба. Най-тежкият от тях бе в края на август и началото на септември, когато събитията около треньорският пост бяха динамични и с резки промени.

Започналият сезона начело на тима Николай Костов оваканти позицията след загубата от "Верея" в 4 -ия кръг и бе заменен от съименника си Николай Митов. Той обаче напусна Пловдив под натиска на феновете, което доведе до катаклизми и извън спортно-техническата част. Така кормилото на първия отбор в този тежък момент бе поверено на друг наставник с името Николай - шефът на клубната школа Николай Киров, а негов асистент стана Иван Кочев, който съчетаваше работата си с тази начело на тима до 19 години.

Последва импулс и силен период за "жълто-черните", които от средата на септември до края на октомври направиха поредица от атрактивни срещи, в които записаха три победи, две равенства и една загуба, плюс два успеха и достигане до ¼-финал за Купата. Във въпросните осем мача цифровото изражение на отбелязаните и допуснати попадения бе впечатляващото 22-11, а с играта си на контраатака "канарчетата" вдъхновиха своите привърженици и събудиха спомени отпреди три десетилетия. Възходът обаче се оказа временен...

Обречен на неизбежни амплитуди в представянето си, поради къса резервна скамейка, липса на баланс в състава, контузии и наказания, "Ботев" навлезе в лоша серия в заключителния етап от есента. "Канарчетата" регистрираха 6 поредни двубоя без пълен успех в шампионата, а първата победа след зрелищното 4:3 над "Берое" в Стара Загора от 16 октомври, бе постигната над другия старозагорски тим "Верея" чак на 5 декември.

Момчетата на Николай Киров изпратиха годината с борбени 3 т. у дома срещу "Пирин" и се утвърдиха в средата на таблицата на изгодна за атака на 6-ото място позиция.

Определяща за шансовете за участие в плеофната шестица ще бъде боеспособността на "жълто-черните" в началото на пролетта. Импулс в това отношение със сигурност ще внесе очакваното завръщане в игра на капитана Лъчезар Балтанов и бразилеца Фелипе Бризола. Ключова обаче ще бъде ролята на зимния трансферен прозорец, който ще покаже с какви очаквания "Ботев" ще стартира официалните си срещи през 2017-та.

Още по темата: общо новини по темата: 204
30.03.2017
27.03.2017
23.03.2017
22.03.2017
21.03.2017
06.03.2017
предишна страница [ 1/34 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Сподели какво ново....
на 24.12.2016 г.
-3
 
 
А дано , ама надали.....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Попето загатна: Ще сбъдне ли Слави Шопов мечтата си да играе на "Колежа?
Никола Илиев наказа Германия, но "лъвовете" загубиха! Ето колко играха юношите на Ботев
Националите подкрепиха кампанията за изграждане на паметник на Чико
От втория опит: Ботев отново анонсира екипа от Байерн, появата му ще е скоро
България излиза срещу Германия с много юноши на Ботев
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: