ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Старокин: В Пирин е много по-добре от Ботев, защото колективът е истински
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:04 / 14.03.2017Коментари (0)2758
© ОФК Пирин
Халфът на Пирин Орлин Старокин вкара един от го­ловете за разгрома над Сла­вия с 4:0. Това бе третото му попадение за орлетата в Първа лига. Предишните две имаха цената на 4 точ­ки за благоевградчани - вка­ра при 1:1 с Берое и 1:0 над Локо Пд. Универсалният играч говори пред "Тема Спорт" за възхода на отбо­ра, целите и амбициите в турнира за Купата на Бълга­рия.

Орлине, какво се промени в Пирин през пролетта?
- Промениха се най-много не­ща в тактически план. Отборът изпълнява заръките на треньора. Милен Радуканов е амбициозен мъж и ни предава негово­то желание и дух за победа. Знае, че в Благоевград публика­та е доста темпераментна и всички искат да има битка. Е, ние успяхме да я пренесем и на терена, а не да е само в трени­ровъчния процес. Основното, което се промени, е, че играчи­те бързо разбрахме какво той иска от нас и започнахме да го изпълняваме по най-добрия на­чин.

Разбихте Славия през вто­рото полувреме, но през първото нещата не ви се получаваха. Само влизането на Иван Цветков ли бе определящо за четирите гола в мрежата на белите?
- Цветков е много важен играч за нас. Опитен е, всеки знае от каква класа е. Радостно е, че го имаме в състава си. През първото полувреме не мо­жехме да намерим точни мо­мент за последния пас. Но все пак Славия не ни създаде пробле­ми. Те нямаха положения пред нашата врата, докато ние имахме няколко ситуации. Но при тях не взехме правилните решения, за да ги отиграем как­то трябба. Радостното е, че на полувремето Радуканов ни каза какво е необходимо да променим и успяхме да го сторим. След това резултатът не закъсня.

Превръща ли се стадион "Христо Ботев" в крепост? През пролетта имате три по­редни победи на него, без да сте допуснали гол...
- "Христо Ботев" винаги е бил труден за превземане. Тук никога не се е играло леко, независимо кой е гостувал. Надявам се във всеки следващ мач да затвърждаваме добрите си игри и да взимаме максималния брой точки. Така в края на сезо­на Пирин ще е на по-предна по­зиция. Аз съм максималист. Играл съм в отбори, които ви­наги са се борили за призовите места. И се надявам и Пирин да има късмета да достигне до фи­нал за купата. А там в един мач всичко може да се случи.

Ще можете ли да пренесете тази форма и при гостува­ния си?
- Надявам се искрено. Сега ни предстои визита на Верея. Ако изпълняваме треньорските ука­зания и останем здрави по време на тренировъчния процес, можем да спечелим. Имаме доб­ри футболисти, задружни и единни сме и мисля, че ако пока­жем играта си от второто полувреме срещу Славия, няма да имаме проблеми.

Не ви ли е яд за изпуснати­те точки през есента? При малко по-силно представяне тогава сега можеше да сте в шестицата?
- Не живея с миналото, а с на­стоящето и бъдещето. Надя­вам се, че ще си вземем загубе­ното от есента през пролет­та. Ако е рекъл Господ - ще вле­зем в Топ 6. Ако не стане, ще се борим за по-предно класиране от втората осмица.

На фона на повечето тимо­ве в елита Пирин е с доста скромен бюджет...
- Може и да е така, но ком­пенсираме с голямо сърце. Сме­ло мога да заявя, че в отбора има доста биткаджии. Разполагаме с много футболисти, които искат да се развиват покрай нас, по-опитните. Надявам се искре­но един ден да ка­жа с гордост, че съм играл с тях. Единственият път към успе­ха е да се раздаваш на максимум - и в тренировките, и в мачовете. Ако искаш да постигнеш нещо - това е начинът. Ако нямаш цели, няма и нищо да свършиш. Във футбола всичко е много близо, границата е тънка - както си горе, в следващия момент мо­же да си долу. Въпросът е да имаш класа и да задържиш успеха.

Кой от младите в Пирин ти прави по-специално впе­чатление?
- Те трябва да започнат да правят впечатление на всички, но дали ще го сторят си зависи от тях. Ако искат да се разви­ват, е необходимо да се тру­дят всеки ден. Като имена не искам да отличавам никого. Пожелавам им да са живи и здрави и да направят така, че да играят голям футбол. Докато си на те­рена, е сладко, след футбола вече ще стане тежко.

Част от феновете през есента гледаха мачовете от хълма над стадиона, бойкотираха предишния треньор Стефан Генов. Сега успяхте да ги върнете на три­буната...
- Не знам какви са били про­блемите със Стефан Генов, не смятам, че той е бил виновник за нещо. Човекът даваше какво­то може, друг е въпросът дали се получаваше или не. Никога не съм коментирал феновете, ня­ма да го направя и сега. Нашата работа е да излизаме на терена и да играем. През пролетния полусезон успяваме да ги зарадваме - играхме добре и победихме Левски. След това бяхме малко колебливи срещу Монтана, но спе­челихме. Надделяхме над Локо Пловдив. Ако продължаваме да побеждаваме и играем добре, ще започнат да идват още повече хора.

Вече имаш три гола на сметката си и можеш да направиш най-резултатния си сезон...
- В Левски през сезон 2013/14 вкарах шест във всички турнири, три от тях бяха за първенство. Сега имам три и за Пи­рин. Надявам се да отбележа още - ще бъде добре за мен и за отбора.

Играл си в доста отбори, какво е по-различното в Пирин, а и в Благоев­град?
- Футболът е магия. Където и да отидеш - различни са само името на отбора и изпълнителите. Но за мен в Пирин е много по-добре, защото колективът е истински. Няма покрити неща, с момчетата в съблекалнята наистина се уважаваме. Надя­вам се с всеки изминал мач да затвърждаваме и доброто си представяне.

Срещу Локо Пд и Славия до­ста красиви попадения с из­стрели извън наказателното поле...
- И при двете позицията ми бе добра и взех максималното от ситуациите. Ако няма грешки, няма да има и го­лове - защитите на Ло­комотив и Славия не се справиха както трябва, а аз имах късмета да съм на пра­вилното мя­сто. Не се при­теснявам да пробвам таки­ва изпълнения - все пак не съм на 20 години, а имам доста мачове зад гърба си. Ако не опитваш - няма как да стане.

Игра в Ботев, а скоро пред­стои четвъртфинал за Купа­та на България срещу този отбор. Каза, че искаш да играеш финал, как­ви са шансовете Ви да елими­нирате пловдивчани?
- Ако запазим това ниво, ко­ето държим сега, и дано да го надграждаме, а не да сваляме - ще имаме предимство. Още по­вече че играем на "Христо Бо­тев". Шансовете ни за отстраняване на съперника са много по-големи. Ще търсим успеха на 100 процента. Не на 99, а на 100. Сигурен съм, а и знам, че всички в съблекалнята го ми­слят. Никой не си представя, че можем да отпаднем от Ботев на нашия стадион. Да, фут­болът е игра с топка, а тя е от женски род и всичко става, но ние ще дадем максимума от се­бе си, за да бием. Вярвам, че мо­жем да играем финал. Минала­та година дали някой мислеше, че Лестър ще стане шампион на Англия? Във футбола всичко е възможно. Въпросът е да уцелиш точния момент и да разполагаш с вяра и точните хора. Като работиш здраво, съдбата ти връща всички лишения.

По-силно или по-слабо е първенството в сравнение с предишни сезони?
- Когато започнах да играя, нивото на А група бе доста ви­соко. След това имаше спад, а сега се надявам с новия формат то пак да се покачи малко, за­щото ще има повече възлови мачове. Реално погледнато, с тях се вдига ниво, опит и класа. Защото какво да коментираме на двубой между първия и по­следния? Колкото повече дерби­та, както обичаме да им казва­ме тук, а те всъщност са си нормални мачове - толкова по­вече ще се вдига нивото. Дано то да расте в следващите го­дини, да има по-класни играчи, както и ние да създаваме таки­ва. За да може да стане и нацио­налният отбор по-силен, защо­то в момента нивото е ката­строфално.

Още по темата: общо новини по темата: 45
18.04.2018
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
07.04.2017
23.03.2017
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Арда пусна билетите за Ботев, отваря каса за бултрасите
Турнирът в памет на Тоско ще е на базата на Ботев
Необичаен участник в тренировката на Ботев
Ботев с 56-минутен филм за Купата! Прожектира го в пловдивско кино
Фондация обяви събраните средства за паметник на Чико
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: