Борбата в Източната "Б" група през пролетта ще е интересна

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
08:15 / 07.03.2009
847
Борбата в Източната "Б" група през пролетния дял обещава да е изключително интересна. На върха са четири изключително силни отбора с на практика изравнени сили, като директните двубои между Берое, Родопа, Нафтекс и Спартак ще решат почти всичко. Още в първия кръг е един от най-интересните мачове и може би този с най-голям заряд между феновете - Берое - Нафтекс, в който ще се реши голяма част от съдбата и целите на "шейховете" през пролетта. При победа или равен Нафтекс ще запази шансове за промоция, докато загуба под Аязмото ще направи програмата на бургазлии изключително трудна в битката за второто място. Една победа на Берое пък би била сериозна заявка за първото място, което старозагорци ще гонят с всички сили. Преди изхода от този мач, всеки анализ на полусезона на Нафтекс би бил безпочвен.

Родопа Смолян започват с гостуване на Светкавица Търговище. Последните кръгове Родопа бяха разтърсени от скандали и в този мач може би ще си проличи какво ще е бъдещето на отбора - битка за първото място, както през есента или бавно ще потънат надолу в класирането. Тимът бе напуснат от голяма част от качествените футболисти, някои от които вече са титуляри в "А" група и това няма как да не даде отражение на играта.

Последният от голямата четворка на върха - Спартак Пловдив, започва с леко домакинство на Любимец. Едва ли има някой, който се съмнява в победата на "гладиаторите". Програмата на спартаклии е лека до последните им 5 мача. Тогава в три от тях те ще срещнат Берое, Нафтекс и Родопа, като на последните два "синьо-белите" гостуват. Ако в Спартак имат някакви по-сериозни амбиции от предните години, то до мача на 16 май с Берое трябва да са безгрешни.

Надолу в класирането ситуацията е доста любопитна, като силите също са изравнени, но отборите не се борят за нищо. Единият изпадащ се очертава да е Волов Шумен и интригата е единствено за 13-ото място. Марица Пловдив започнаха отчайващо сезона, но се стабилизираха в последните кръгове, а с добрата зимна подготовка и привличането на няколко класни офанзивни попълнения се очаква да се спасят без особени проблеми. По този начин битката за 13-ото място ще е между Черноморец Балчик, Свиленград и Миньор Раднево.

В средата на таблицата пък са са разочарованията Калиакра, Дунав и Несебър, които заявиха сериозни амбиции през лятото, но в крайна сметка имат само илюзорни шансове за промоция, а дори и за разбиване на първата четворка. Приятните изненади Локомотив Стара Загора и Любимец също са далеч и освен да откраднат някоя друга точка от лидерите, няма да се запомнят с нищо, поне този сезон.



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 12
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).