Ботев загуби минимално с 2:1 гостуването си в Бургас

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:06 / 07.03.2009
9466
Ботев загуби с минималното 2:1 гостуването си на Черноморец в Бургас. „Канарчетата" изиграха изключително силно първо полувреме, в което двата отбора създадоха куп опасности пред двете врати. „Жълто-черните" успяха да реализират само едно от своите положения. Красиво попадение за Ботев заби Тодор Тимонов, докато Мишел Платини успя на два пъти да порази вратата на Лилчо Арсов.

Още в първите минути домакините натиснаха, но "канарчетата" се бранеха добре, а и Арсов успя да спаси първите опити да бъде обстрелван.

В 13-та минута все пак домакините материализираха първоначалния си домакински натиск. Цонков стреля, Лилчо Арсов спаси, но бразилецът Мишел Платини направи добавка и откри резултата.

Противно на очакванията това ранно попадение не пречупи „жълто-черните". Те се вдигнаха на щурм и изравниха резултата след ефектно попадение на Тодор Тимонов. Халфът пое топката след хубаво подаване на Омониго Темиле и с топовен шут я прати към вратата на Черномроец, коженото кълбо рикушира в горната греда и се оплете в мрежата на домакините, за кеф на агитката на „канарчетата".

След изравнителното попадение възпитаниците на Красимир Балъков организираха няколко опасни атаки, като при една от тях в 36-та минута се стигна до ново попадение. Отново Мишел Платини бе точен, този път възползвайки се от хубав пас на Фернандес.

След почивката момчетата на Костадин Ангелов не успяха да намерят облика си от първото полувреме и атаките им бяха епизодични и с нищо не застрашаваха вратата на домакините.

От своя страна „акулите" организираха няколко опасни бързи атаки, но грешаха в завършващата фаза или бяха парирани от дефанзивния вал на „жълто-черните".



Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).