Аржентина срещу Бразилия във финала за купата на Конфедерациите

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:44 / 26.06.2005
466
Мечтан финал очаква привържениците на футбола в турнира за купата на Конфедерациите. Един срещу друг ще се изправят колосите във световния футбол Аржентина и Бразилия.

След като вчера "кариоките" се разправиха с домакините от Германия и ги победиха с 3:2, далеч по-трудна бе днес задачата на Аржентина.

"Гаучосите" се изправиха срещу наглед непретенциозния отбор на Мексико, който обаче показа завидни качества по време на турнира и дори успя да победи Бразилия в груповата фаза.

В редовното време двата отбора не успяха да си отбележат гол и срещата завърши 0:0. В края на първото продължение Карлос Салсидо от отбора на Мексико успя да открие резултата (104'). Логично през втората част на допълнителните минути Аржентина усатнови натиск и успя да изравни в 100-та минута чрез Лусиано Фигеро (ситуацията на снимката). Така и завърши продължението и се наложи на двата отбора да решават финалиста с изпънение на 11-метрови удари.

И арежентинци и мексиканци бяха безпогрешни след изпълнението на първите пет дузпи. Нервите на мексиканците се оказа по-неиздържливи и те припуснаха шестата дузпа, която вратаря Лукс на "гаучосите" успя да спаси. После за Камбиасо не бе проблем да отбележи за Аржентина и да дари привържениците на футбола по цял свят с така мечтания финал между двата южноамерикански колоса.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).