Само финансови санкции за Ботев, поне според правилниците

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
10:45 / 16.03.2009
4630
Ботев Пловдив трябва да понесе само финансови санкции за инцидентите по време на мача с Левски София. Насажданото в медиите мнение, че "канарчетата" ще бъдат извадени от групата, няма как да се случи, поне според правилниците. Димитър Христолов ще трябва да плаща глоби за хвърлени по терена предмети, взривени бомбички и, ако уплахата се сметне за нараняване, глоба за взривената бомбичка в близост до заместник треньора на Левски. Финансовите санкции ще са между 6000 и 30 000 лева.

Все пак Българският футболен съюз много пъти е доказвал, че сам не спазва собствените си правилници и наредби, така че може да очакваме всичко. Ботев и Локомотив бяха наказвани сериозно за хвърлени бутилки по терена или на пистата, докато преди година Краси Димитров от Локо бе уцелен директно с бутилка на стадион "Българска Армия", но тогава ЦСКА не бе наказан. В инциденти през последните 8-9 години с бомбички фенове на Левски убиха невинно момче, а привърженици на ЦСКА докараха до глухота друго момиче. При тези случаи обаче двата тима не понесоха никакви сериозни санкции. Plovdiv24.bg не иска да се ангажира с мнение какви трябва да са глобите за такива инциденти, просто призоваваме към равен критерий за пловдивските и софийските отбори.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).