ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (22)
Юношите старша на Ботев стигнаха полуфинал
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:41 / 28.06.2005Коментари (3)580
©
Четвърта поредна година ПФК "Ботев" 1912 класира отбора си юноши старша възраст в четворката на България. С отпадането на "Левски" от "Ботев" 2002, плочвдивските канарчета стават единствената футболна школа в страната, постигнала това!

За пореден път формацията на набор 86, доказа че е уникална! След като победи само 2:1 в Пловдив, доста хора се усъмниха в успеха им на реванша. Последва и мачът реванш.

Пловдивският тим пътува в деня на мача! Отборът излезе на терена с четири защитника, пет халфа и един нападател в лицето на Куртев! При отсъствието на Мусчо и малката преднина от Пловдив, това беше повече от логично, въпреки, че отново се налагаше да гадаем, как е подреден отбора в атака и по какъв начин, треньора е замислил изнасянето на топката до евентуалното отбелязване на гол във вратата на противника от игрова ситуация. Важното в случая беше, че всички момчета, положиха максимум усилия! Поеха фаза отбрана, всички зад линията на топката и работейки в екип и не допуснаха гол през първото полувреме. За сметка на това, в 44-тата минута стигнахме до пряк свободен удар, на невъзможната за отбелязване гол от директна стрелба, 35 метрова граница от вратата на Поморие. Куртев застана за изпълнение, засили се и в този момент забеляза крачката на вратаря, който му освободи собствения си ъгъл. Последва директна стрелба във вратарския ъгъл, с прав удар, при което топката, щеше да скъса мрежата! Естествено, домакините, не разбраха какво се случва и отдадоха заслугата за гола единствено на вратарска грешка. Второто полувреме не беше по-различно от първото, дори се наложи и Павел Станев, да спасява положението, но се стигна до неизбежното. Тошко Тимонов се нагърби да лъже пред наказателното поле на противника и бе фаулиран. Зад топката застана Куртев, а вратаря беше на поправителен изпит по вратарско майсторство. Нов красив гол след директно изпълнение на Жоро Куртев, доказа, че няма случайни неща и това е неравностоен двубой, между нападател и вратар! От тук нататък, нещата бяха ясни. Необходимите вече, четири гола на противника и умората от пътуването оказаха своята тежест, върху нашия отбор. Получихме един гол, а и Станев спаси победата, като извади дузпа в самия край на мача!

Радостта от победата подлуди всички и най вече накара момчетата да се почустват отново отбор! Видимо доволно бе и цялото клубно ръководство присъствало на мача!

До финала останахте с "Ботев"2002, които също като "Поморие" са набор 87, останаха също "ЦСКА" и "Берое". Жребият определи на полуфиналите да се срещнат Ботев 1912-Берое и ЦСКА-Ботев 2002.

Информацията е на www.botev1912.com.






Зареждане! Моля, изчакайте ...
westside man
на 30.06.2005 г.
0
 
 
Bravo mom4eta - dano igra4ite ot muzhkija otbor ce zacramjat!!!
CANAR4E
на 28.06.2005 г.
0
 
 
BOTEV PLOVDIV FOREVER IN OUR HEARTS
Aнонимен
на 28.06.2005 г.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Ботев обяви колко са продадените билети за мача с Левски
Министър Цоков даде старт на държавните отборни първенства по шахмат
Гонзо: Евентуален фалит на Локомотив и Спартак би бил смъртоносен за българския футбол
Пловдивски съдия с назначение за европейските клубни турнири
Юноша на Ботев се завърна от контузия, повикаха го в националния отбор
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: