Юношите старша на Ботев стигнаха полуфинал

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
10:41 / 28.06.2005
580
Четвърта поредна година ПФК "Ботев" 1912 класира отбора си юноши старша възраст в четворката на България. С отпадането на "Левски" от "Ботев" 2002, плочвдивските канарчета стават единствената футболна школа в страната, постигнала това!

За пореден път формацията на набор 86, доказа че е уникална! След като победи само 2:1 в Пловдив, доста хора се усъмниха в успеха им на реванша. Последва и мачът реванш.

Пловдивският тим пътува в деня на мача! Отборът излезе на терена с четири защитника, пет халфа и един нападател в лицето на Куртев! При отсъствието на Мусчо и малката преднина от Пловдив, това беше повече от логично, въпреки, че отново се налагаше да гадаем, как е подреден отбора в атака и по какъв начин, треньора е замислил изнасянето на топката до евентуалното отбелязване на гол във вратата на противника от игрова ситуация. Важното в случая беше, че всички момчета, положиха максимум усилия! Поеха фаза отбрана, всички зад линията на топката и работейки в екип и не допуснаха гол през първото полувреме. За сметка на това, в 44-тата минута стигнахме до пряк свободен удар, на невъзможната за отбелязване гол от директна стрелба, 35 метрова граница от вратата на Поморие. Куртев застана за изпълнение, засили се и в този момент забеляза крачката на вратаря, който му освободи собствения си ъгъл. Последва директна стрелба във вратарския ъгъл, с прав удар, при което топката, щеше да скъса мрежата! Естествено, домакините, не разбраха какво се случва и отдадоха заслугата за гола единствено на вратарска грешка. Второто полувреме не беше по-различно от първото, дори се наложи и Павел Станев, да спасява положението, но се стигна до неизбежното. Тошко Тимонов се нагърби да лъже пред наказателното поле на противника и бе фаулиран. Зад топката застана Куртев, а вратаря беше на поправителен изпит по вратарско майсторство. Нов красив гол след директно изпълнение на Жоро Куртев, доказа, че няма случайни неща и това е неравностоен двубой, между нападател и вратар! От тук нататък, нещата бяха ясни. Необходимите вече, четири гола на противника и умората от пътуването оказаха своята тежест, върху нашия отбор. Получихме един гол, а и Станев спаси победата, като извади дузпа в самия край на мача!

Радостта от победата подлуди всички и най вече накара момчетата да се почустват отново отбор! Видимо доволно бе и цялото клубно ръководство присъствало на мача!

До финала останахте с "Ботев"2002, които също като "Поморие" са набор 87, останаха също "ЦСКА" и "Берое". Жребият определи на полуфиналите да се срещнат Ботев 1912-Берое и ЦСКА-Ботев 2002.

Информацията е на www.botev1912.com.


Виж коментарите (3)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 22
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).